Zeno

av HanSomLagerZeno

Zeno - 40 (9)

Del 9 av 10

Følg Zeno på facebook!

https://www.facebook.com/zenothewebcomic/

Publisert 2016-02-25 00:00:00

7 kommentarer

Nils Petter Smeby

2016-02-25 10:16:51

Nils Petter Smeby

Her synes jeg Dinas positurer i rute 1 og 3 er helt fantastiske. Liker historien også.

Jørgen

2016-02-25 11:39:58

Enig med Nils Petter!

Eirik

2016-02-25 19:00:55

Eirik

Vil bare si at jeg har fulgt med på denne serien i smug i det siste, og synes den har kommet et godt stykke fra de tidligste stripene! Føljetongen her har vært fin så langt.

Jeg synes dog noen av karakterdesignene er litt "off", spesielt Jenny. Høyden, de rette, kantete formene og det brede hakepartiet gjør at hun egentlig fremstår mer som en mannlig karakter enn en kvinnelig karakter. Selv med det oppdaterte utseendet du linket til for noen striper siden. Ikke at det er uvanlig eller feil med litt maskuline jenter, men tror du kan videreutvikle henne litt til for at det ikke skal være noen tvil hos leseren om hvilket kjønn hun har, I virkeligheten, om man møter en person med trekk som gjør at det er vanskelig å fastslå kjønnet bare basert på utseendet, kan man bruke ting som stemmen og kroppsspråket deres for å hjelpe på konklusjonen. I tegneserier har man bare statiske stillbilder uten lyd, så man må gjerne utnytte de visuelle virkemidlene mer. Kroppene til Dolly Duck og Minni Mus er jo bortimot klin like kroppene til Donald Duck og Mikke Mus respektivt, men de har noen svært overtydelige, tradisjonelt feminine trekk som store øyevipper, rosa kjoler/plagg med puffede ermer, høyhælede sko og en diger sløyfe på hodet. Nå er ikke Dolly eller Minni eksklusivt tegneseriefigurer, så de har jo stemmer i animasjonsfilmene de opptrer i, men uansett: designene deres taler for seg selv.

Jeg mener ikke at Jenny skal begynne å gå i rosa kjoler eller bruke høyhælte sko og store sløyfer i håret til enhver tid, men ville bare illustrere poenget mitt. Figurene i stripa her, spesielt Dina, synes jeg fungerer veldig bra visuelt, og mye av det kommer av de har en del myke former. Smykkene og øyevippene på love interesten her hjelper også, men det hadde vært tydelig nok at hun var kvinne dersom du tok bort dem også.

Håper ikke dette var for negativt, synes bare serien er lovende og ville dele noen tanker jeg har hatt underveis. Det er helt lov å være uenig :) Uansett, fortsett med det gode arbeidet videre!

HanSomLagerZeno

2016-02-25 23:05:51

HanSomLagerZeno

Det er bare bra du sier ifra Eirik, Jenny's design er noe jeg har vært veldig i konflikt selv i en stund nå. Jeg lagde Jenny's design mest som en utfordring både for meg selv og for kvinnelige design generelt for hvor langt det er mulig å strekke grensene.

Selv syns jeg kvinnelige design er blitt alt for lite utforsket, spesielt når det kommer til høybudsjettert media, hvis du ser på 95% av alle kvinnelige design så har nesten alle et helt rundt hode, store øyne, og når de sammenlignes med hverandre ser de mye likere ut enn noen av de mannlige karakterene gjør, som har veldig varierte hodefasonger. Så med Jenny hadde jeg lyst til å teste og se om det var mulig å designe en kvinnelig karakter med et rektangulert hode (det mest kantete og maskuline en kunne tenke seg) og forsatt få henne til å se relativt kvinnelig ut.

Nå jeg ikke kommet så langt i utforskningen av Jenny's karakter i tegneserien ennå, men hun er ment å være en veldig fysisk aktiv person som bruker mye tid i treningsstudio, er selvdisiplinert og sikker på seg selv, så det kantete ansiktet er ment som en representasjon av det i tillegg. Jeg har noen ideer for å runde av designet litt mer, jeg har tenkt å kanskje myke ut haka litt og kanskje runde øynene litt, men hun er ikke ment å se veldig kvinnelig ut. Kankje jeg adresserer dette i fremtidige striper også, kan gjøre for en interessann karakterutforskning.

Frk. Blips

2016-02-25 23:23:51

Frk. Blips

Nils Petter skrev det:-)

HanSomLagerZeno

2016-02-25 23:33:55

HanSomLagerZeno

Takk til alle som har likt denne lille historien, det burde jeg også nevne :) Siste del kommer i morgen!

Eirik

2016-02-26 01:42:59

Eirik

Jeg er helt enig i det du sier om at det er lite variasjon i kvinnelige design i høybudsjettert media. Sånn sett er det veldig forfriskende at offeret for Dinas lille forelskelse her er en litt lav og chubby dame. Og bakgrunnen du nevner for Jenny sitt design gir mening når du sier det på den måten, men jeg tror du med fordel kan utvikle det litt videre :)

Bli med i diskusjonen!

Logg inn for å legge til en kommentar!