The Rebellious and Clever

av Andreas Servan

Hvor det hele begynte!

Tviler på at mesteparten her husker at denne serien var her for et år siden ca, men nå er den ihvertfall tilbake!
Kommer en stripe hver onsdag, til lageret er tomt. Lager ikke tRaC-striper lenger.

Mange av disse er skikkelig gamle, så var dere advart. ;]

Publisert 2008-10-01 00:00:00

11 kommentarer

Lompus

2008-10-01 15:40:56

Lompus

du eier ikke talent! hvorfor bruker du ikke tiden din på noe fornuftig?og ikke noe du ikke kan..

Occisor

2008-10-01 15:54:03

Occisor

Ah, herlig at den første kommentaren kom fra en slik som deg. ;]

1: Talent teller bare 5%, kanskje mindre, når det kommer til tegning. Resten er øvelse og hardt arbeid. Og at jeg trenger mer trening vet jeg allerede ^^
2: For det første bruker jeg ikke tid på denne stripa lenger. Den er over et år gammel. :] For det andre er nok dette mer fornuftig enn å løpe rundt og kritisere som en tulling istedenfor å gi folk tips til forbedring.
3. Hvis jeg ikke kan dette, så er det jo akkurat trening jeg trenger. Dette var den første stripa jeg tegna. Ett sted må man jo begynne! ^^

Men klart, du skal få si din mening. ;D

Cel

2008-10-01 15:58:17

Cel

Lompus, jeg skjønner at det er fristende og gå rundt og være strengmann på dette nettstedet, men ærlig talt, vær konstruktiv. Sånn som du holder på nå er du bare idiot.

Lompus

2008-10-01 15:58:52

Lompus

en slik som meg? jeg gjir deg kritikk... her er rådet mitt: du kommer aldri til og bli god.. iq troll du...

Alexander Slotten

2008-10-01 16:22:40

Alexander Slotten

Det er ikke et råd, Lompus. Det er bare en fornærmelse. Vær konstruktiv om du skal være så kritisk, og prøv å unngå å fornærme folk.
Fin stripe dette her, men jeg liker ikke øynene til fyren til høyre. Har irritert meg litt.

Karina

2008-10-01 17:35:06

Karina

Strekfigurer er flott. Om man har noe man ønsker å fortelle og vet at strekfigurer er dét man behersker godt nok til å illustrere, da er det selvsagt helt riktig å velge en slik stil. Og så lenge det er gjennomført blir det ikke stygt heller; serier som XKCD burde jo ha lært oss såpass.

Men! Når man velger en så enkel tilnærming blir det et ekstra stort hinder dersom ansiktsuttrykk, feks, likevel ikke kommer klart frem. Jeg er enig med Alexander angående det øyet. Det får meg til å begynne å nynne på "Spiser med nesa, snakker med øyet" - ved første blikk har jeg alltid lyst til å tolke det store øyet som, nettopp, en munn. Jeg vet selvfølgelig ikke om dette er noe du gjør med overlegg eller ikke, men tror ikke det er mye som skal til for å gi det mer øye-følelse; bare det å snu den ene kurven slik at det 'buler ut' istedet for å 'synke inn' tror jeg kanskje kunne være tilstrekkelig? Evt også passe på å flytte på munnen også når hodet snus opp og ned; i denne stripen, feks, virker det nesten som om det øyet beveger seg i et ellers stillestående ansikt fra rute 1 til 2 og så tilbake igjen.

Occisor

2008-10-01 18:17:47

Occisor

Jeg tror ansiktene er blitt mye tydeligere etterhvert som jeg har tegnet på serien, som du kanskje kan se i Satire X. Men forstår at de kan være en smule utydelige for enkelte å se i begynnelsen.
Jeg kommer nok ikke til å forandre på øyet, ettersom jeg lenge har prøvd å eksperimentere med hvor abstrakt et øye kan tegnes, men likevel gjenkjennes som et øye. Til nå er det svært få som har sagt de har hatt problemer med å se hva som er øye osv. Og de som har hatt det har stort sett vært tegnere som har en veldig naturtro tegnestil, noe som er ganske intressant :]
Kanskje evnen til å tenke abstrakt er veldig forskjellig fra menneske til menneske!

Men takk for kommentaren!

Rhythmatist

2008-10-01 19:40:05

Rhythmatist

Å ta Lompus seriøst er like givende som å spise gul snø. Skit i ham.

Jeg synes dette ser ganske bra ut, og jeg har allerede sett mye bra i Satire X, så det blir naturlig å følge med på dette også.

OKcancel

2008-10-01 20:38:34

OKcancel

Jeg trodde først det "øyet" var en gigantisk nese - så selv om eksperimentering selvsagt er vel og bra, vil jeg påstå at akkurat dette ikke var spesielt vellykket. Når du i utgangspunktet kjører en forenklet stil som dette, kommer en såpass abstrakt framstilling av øynene i altfor stor kontrast til resten, spesielt når man ikke kan determinere ansiktstrekkene ut fra plassering. Det vil si, for meg i alle fall, at et strekmannhode med tre "trekk" som her, blir automatisk tolket (ovenfra og ned) som øyne, nese og munn, og ikke øyenbryn, øyne og munn. Men -- det er nå i alle fall min mening.

Bortsett fra det ser dette lovende ut - og med et finfint poeng i denne stripa.

Frk. Blips

2008-10-02 02:29:24

Frk. Blips

Hehe, innholdsmessig glimrende! ...Flere som har begynt å klage på det onde øyet, ser jeg. Jeg har akket meg før. Liten vits i å utstyre figurene med ansikt hvis det er så sært utformet at mange lesere mistolker eller ikke greier å tyde ansiktsuttrykket.

Neophos

2008-10-08 15:36:45

Neophos

"1: Talent teller bare 5%, kanskje mindre, når det kommer til tegning."

Ja, men det samma gäller inte för humor. Och du har ungefär lika mycket talang där.

Och vad snackar ni om angående ögon? Det är väl uppenbart att han håller huvudet på sidan och sen stora fläcken är hans mun och dom två mindre hans ögon.

Bli med i diskusjonen!

Logg inn for å legge til en kommentar!