The Stairway to Hell series

by Mikkel Hagen

Stairway to Hell page 1

Stairway to Hell eller Trappa til helvete er min fire sider lange antologi-oppgave for Buskerud Folkehøgskoles Deadline 3 hefte. Du kan se heftet her: http://www.minetegneserier.no/pls/htmldb/f?p=100:6:0:VIEW::6:P6_UTGIVELSER_ID,P6_CS:122094,C0E8E61319AAB919  (Er han fyren med bandana og bart på baksiden). Ellers finnes det kanskje fremdeles eksemplarer på Serieteket på Deichmanske bibliotek Oslo. 

Eller lese en anmeldelse av heftet her: http://serienett.no/serienett/arboka-for-kommande-serieskaparar/ 

Der blir jo serien min kort nevnt også. Jeg må si meg enig med Trond Sätre i at anatomien utvilsomt trenger forbedringer her. Men noe av grunnen til det kommer jeg tilbake til. Historien er forsåvidt inspirert av en tur til Praha og arkitekturen der. Samt at jeg har en fasinasjon for filmer og historier med gotisk setting. Nok en gang vil jeg si at historien kunne vært teknisk bedre (Den kunne jo hatt farger!). Men her skyldes det at jeg var ganske invistert i mitt sosiale liv på folkehøgskolen, kjærleikskvaler og slikt. Jeg holdt også på med et barneteater basert på "Skatten på sjørøverøya" på den tiden, herlighet. Men alt dette førte altså til at jeg kom sent i gang, så når jeg var ferdig med skisser hadde jeg ca et døgn igjen til levering. Så jeg satt oppe i litt over 24 timer og jobbet med å tusje og tekste serien. Jeg var blant de siste til å bli ferdig med historien sin tidlig på morgenen rundt 07- 07:30 på morgenen med levering før 90:00. 

Etter hva jeg har fått høre ligner vist hovedpersonen litt på meg med kort hår, men jeg hadde nok mer en slags Dale Cooper skikkelse i tankene. Bare en mer pysete versjon vel å merke. Om du har lest alle mine bakgrunnsdetaljer må jeg si det er imponerende gjort :) 

 

 

Published 2018-04-16 20:34:54

4 comments

Nils Petter Smeby

2018-04-17 11:08:33

Nils Petter Smeby

Stemningfullt. Er imponert over hvor mange ulike tegnestiler du behersker.

Ladder

2018-04-17 11:14:14

Ladder

Den hadde sikkert kledd farger, men den er ikke ille uten! Skraveringa er pen og gjør motivene i ruter som første og nest siste tydelige (noe det er ingen selvfølge at de ville vært). I siste er jeg litt forvirret da. Treerne tilsier at kamera peker rett opp, men fyren med Skrue-hatt ser ut til å være sett rett på?

Micelangelooo

2018-04-18 00:21:39

Micelangelooo

Takk for det Nils Petter Smeby, Jo streken har vel variert litt fra hver historie jeg har publisert her.

Ladder, det ble litt rot med perspektivet der. Ville prøve å la kameraet se oppover, men fikk ikke helt til vognen. Men det går liksom utpå at man ser på det i froskeperspektiv idet kusken lener seg litt ut for å informere passasjerene om at de snart er fremme.

Frk. Blips

2018-04-20 01:33:58

Frk. Blips

Aiaiai, et mordmysterium! Synes dette ble så fint med skraveringer og nok svarte felt til at jeg ikke savnet farger.

Join the discussion!

Log in to add your comment!