Sheriff

by Lars Aleksander Haugen

Published 2009-02-10 00:00:00

3 comments

Frk. Blips

2009-02-10 06:55:28

Frk. Blips

Mye godt arbeid nedlagt! Ved første anfall av arbeidsskyhet skal jeg lese hele historien i sammenheng.

ramyr

2009-02-10 20:51:17

ramyr

Jeg hater uttrykket "vel blåst", så jeg skal ikke skrive det. En gang til. Likte historien; det var nok spenning til å holde på interessen, men det var til tider litt vel mange cliffhangere - særlig med tanke på at sidene ble lagt ut med en ukes mellomrom. Jeg savnet litt dybde i karakterene; særlig da Rondur ble brutalt drept, synes jeg de andre tok litt vel lett på det. Dialogen har også vært litt snodig, særlig sheriffens måte å tiltale barna sine på var temmelig spes (men det var kanskje en mening bak det?), samt alle de avkuttede setningene. Litt antiklimaks på slutten her, da det ble avslørt hva "skatten" var. Spørsmålet jeg sitter igjen med er: hva er det som feiler sheriffen og sønnene hans? Hvorfor husker/bruker de ikke navnet til Eva?!?!? =) Bruker du karakterene videre i neste serie, eller blir det noe helt nytt? Ser uansett frem til neste prosjekt! =)

Tailzo

2009-02-10 22:08:41

Tailzo

Ramyr: Jeg kuttet desverre det som kunne ha blitt kjøtt på bena til hvem de tre assistentene egentlig var. De er ikke sønnene til Sheriffen, men heller tre brødre som digger sheriffen, og begynte å jobbe for ham pga de digget ham.

Rondur døde ikke, det er han med den gule luggen. Broren hans med det svarte håret, som digget bøker, ble brutal slått ned, og i en av skissene var han helt død, men jeg endret dette til at sheriffen plukker han opp når han kommer tilbake og ber Rondur om å ta hånd om ham.

Ang at ingen husket navnet til Eva var pga hun alltid blir adressert som sheriffens datter. I skissene mine snakket hun i to sider med Per om dette, og det ble kuttet til en side istedenfor, siden ettersom du sier, jeg klarte bare en side i uka.

Jeg hadde også tegnet flere tegninger av Eva som gjorde "rampestreker" for å bli hørt og "annerkjent". Dette fikk jeg ikke frem i serien.

Sheriffen skulle opptre som en mann som mener han vet best, og en mann med høy arbeidsmoral og høy moral i grunn også. Det var fra de første skissene alltid meningen at han skulle være lenge borte, men i en av versjonene klarte Eva selv å rydde opp før Sheriffen kom tilbake. Dette forandret jeg.

Det var i begynnelsen meningen at Pål skulle jobbe i en bar. At han egentlig bodde i byen, og var den som hadde hintet til Per, som kom utenifra at det skjulte seg en skatt i byen. Dette ble kuttet.

Det var flere skisser av landsbyboerne som trodde Eva var vikar for sheriffen, iogmed at hun hadde "lånt" sheriffstjernen av Rondur, den egentlige vikaren. Dette ble kuttet. Det ble mange tegninger av uviktige personer som tok altfor lang tid å lage.

Jeg lagde også et kart over biblioteket som Pål skulle ha skaffet, dette ble også kuttet. Egentlig skulle det at lenger tid for Per å forstå at skatten var under biblioteket.

Andre rare ting jeg endret:
- I skissene hadde jeg først tegnet Eva med bukser, iogmed at hun skulle være litt guttejente
- Per skulle egentlig være tynn og ekkel, med fæle tenner. Etter at jeg gav ham 30 kilo ekstra virket han mindre skrøpelig
- Pål stammer og det var meningen å få mer fram en truende tone mellom han og Per.
- Filnavnet til serien er "enkel serie". I starten ahdde jeg håpet å holde meg til enkle tegninger så det skulle gå fort å tegne. Dette skjedde ikke.
- Jeg lo mest av å tegne de små vikarene, og hadde egentlig gitt dem større rolle i starten av. Jeg opplevde at ikke alle delte mitt synspunkt og kuttet noe av dette, Dette resulterte at man aldri lærte noe om personligheten til den tredje broren.
- Det skulle på et tidspunkt gå frem at Sheriffen eide landsbyen
- Den tredje broren var mest glad i å vaske. Han skulle egentlig komme løpende etter Eva, med hensikt å vaske sheriffstjernen
- At den andre broren digger bøker skulle bla. gi meg muligheten til å parodiere min egen tendens til å bruke cliffhangere Dette kom ikke tydelig frem, og ble brukt for lite plass på.
- Når Rondur skal vekke Eva i skogen, ser det i skissene ut som han gjør noe helt annet. Hun våkner opp og slår ham ned. Dette ble endret
- Eva hadde ikke endret hårsveis like drastisk etter å ha blitt slått ned i skissene som i ferdigversjonen.
- Jeg vurderte å ikke ta med føflekken når jeg førte inn. Jeg glemte den konstant.
- I en tidlig skiffe av sheriffen røyket han.

Jeg hadde laget skisser til en oppfølger, men jeg synes selv at Sheriff ble for dårlig til at jeg egentlig vet om jeg vil lage den. Særlig om oppfølgeren vil ta meg et år å lage. I skissene er ikke lenger Eva hovedperson, men en gutt i det fjerne Østen. Gutten hadde en liten krone på hode og mørkt krøllete hår. Han hadde også en assistent med ryggsekk som fulgte etter ham.

Join the discussion!

Log in to add your comment!