Mine første striper

by Asbjørn Kallevik

Dette er min aller første stripe. Ble litt surr med formater og størrelser. Stripa ble dermed for lang til å lastes opp her, så jeg arrangerte rutene i 2 rader. Kommentarer? Kritikk? Er poenget tydelig nok?

Published 2007-01-07 00:00:00

1 comments

Romar

2007-01-08 14:40:58

Romar

Outline forsvinner litt mot bakgrunnen - forsøk med mindre kraftige bakgrunnsfarger (redusert metning (saturation) og kanskje viktigst av alt - klare sorte streker i omrisset. Tipper du scanner i farger - da blir ofte streken litt gråaktig. Så lenge du farger digitalt, kan det være lurt å scanne i b/wh(av og til kalt lineart)

Jobb litt mer med boblene - husk at gode bobler har en klar form av enten en sirkel(oval) eller et rektangel - med godt med luft rundt ordene.

Rute 1 og 2 fungerer bra i utsnittet, figuren er presist tegnet - mens i rute 3 forsvinner vogna litt mot jordet i bakgrunnen.

Replikken fra kjøkkenet i rute tre virker umotivert i forhold til poenget i stripa. Teksten fra TV'n bør gis mer plass, og selve istykkerrivingen av kupongen kommer ikke godt nok fram. Fin oppbygging til sluttpoenget.

Når det gjelder størrelser og formater, så må du lagre stripa - enten i jpg, eller fortrinnsvis PNG eller GIF, med en pixelbredde på max 750 pixler. Dette kan du justere stort sett det meste av programvare.

Join the discussion!

Log in to add your comment!