Pacham

by Olaf Moriarty Solstrand

Byen eg bur i

Published 2008-12-07 00:00:00

15 comments

Alexander

2008-12-07 00:12:25

Alexander

Interesant med gjensyn av denne serien.

Frk. Blips

2008-12-07 05:05:20

Frk. Blips

Kan ikke huske å ha lest denne serien før. Lovende start.

Olaf

2008-12-07 08:58:24

Olaf

Akkurat denne serien er det nok dei færraste som har lest før, ja, ettersom og laga den for berre nokre veker sidan. Men konseptet har eg kopiert frå ein serie eg leika litt med i Nettseriers spede barndom. Det var før di tid, Bodil. :-)

Alexander: eg er veldig spent sjølv, då eg er ti gonger meir fornøgd med denne serien enn eg var med forrige forsøk. Det tyder sjølvsagt ikkje på nokon måte at den er perfekt, framleis venter eg på folkets kritikk sånn at eg kan finne svakheitene mine og forhåpentlegvis lære av mine feil, men utgangspunktet er betre enn det var for to og eit halvt år sidan.

Frk. Blips: Det morosame er at av dei sju første halvsidene er dette ei av dei eg er minst fornøgd med ... Så om dette er ein lovande start, lovar det godt. Veldig godt.

Frk. Blips

2008-12-07 09:49:32

Frk. Blips

Jeg liker visst rett og slett fortellerstilen din, Olaf. Har nevnt det før, det finnes manusforfattere, og det finnes dem som aldri blir det...

Olaf

2008-12-07 09:57:57

Olaf

Uff, ikkje sei sånt! Det må bety at det finst dei som aldri blir teiknarar òg, og det må vel nesten vera meg det?

Frk. Blips

2008-12-07 10:49:56

Frk. Blips

Jeg er den typen leser som legger atskillig mer vekt på innhold enn på kunstnerisk utførelse. Det finnes garantert flere enn meg. Vi lager tegneserier, for søttan, strømlinjeformet kunst får andre ta seg av. Bra nok er bra nok!

Obdormio

2008-12-07 13:07:13

Obdormio

Bilar, bussar, trikk og blomsterhandlarar?

Karina

2008-12-07 14:39:40

Karina

Dette ser ut som et vidunderlig konsept. Tegningene minner meg faktisk litt om tidlig Something Positive (somethingpositive.net - et prakteksempel på en serie hvor innhold har vært så bra at tegningene ikke nødvendigvis trenger å være kunstverk, forøvrig).

Teksten er litt kornete, men stadig leselig.

Gleder meg til å se hva som skjer videre!

Cel

2008-12-07 16:35:54

Cel

Det er selvsagt lenge siden Pac-Man Begins, men jeg mener likevel bestemt at tegningene har forbedret seg. Lovende begynnelse.

Olaf

2008-12-07 18:44:22

Olaf

Frk. Blips: Hehe, takk skal du ha.

Obdormio: Kor mange byar har du vore i utan ein einaste blomsterhandel? :-p Vel, eg er veldig glad i å prøve å dytte grensene for kva som kan reknast som populærkultur utover. Og eg har nok av Spider-Man og Batman og Superman og The Matrix i stripene som kjem, så kvifor ikkje putte inn litt barne-TV òg?

Karina: Takk skal du ha, skal ta ein titt på Something Positive. Fonten er kanskje litt liten og kornete, ja -- greia er jo at målet mitt då eg byrja å lage serien var at det skulle sjå OK ut på trykk, i eit format på 25,4 x 17 cm i 300 dpi, og til det formålet var denne fonten og storleiken midt i blinken. Når eg plutseleg gjekk ned til 750 pikslar blei det nok litt kornete, ja ... men samtidig forelska eg meg loddrett i denne fonten, så eg klarer ikkje å bytte den ut. Den passer berre denne serien så utruleg godt.

Cel: Takk skal du ha! Eg har forsøkt å gjera alt på nytt denne gongen, ja. At teikningane har forbetra seg kraftig er forhåpentlegvis ikkje å ta for hardt i med tanke på kor lenge det er sidan første forsøk, men eg er òg ganske fornøgd med dei endringane eg har gjort i digitalt etterarbeid, bakgrunnssjekk (det er eigentleg ganske vanskeleg å finne gode bilete av bananskal på Google Images) og arbeid med manus. Historia er forandra på eit par område, sjølv om storyen framleis er det same, og eg håper at de vil setja pris på dei endringane eg har gjort. Eg gjer iallfall det sjølv!

Og Obdormio, Cel og Klausulen: Mange takk for at de la til serien i favorittane. Det er noko litt skremmande med å bli lagt til i favorittar allereie etter første stripe, for då er eg veldig spent på om eg klarer å svare til forventningane dykkar ... Men eg håper det. Som sagt er dei seks neste halvsidene etter mi meining betre enn denne.

Loki

2008-12-08 15:12:49

Loki

Sidan Pac-Man Begins var ein klar favoritt og denne inkarnasjonen ser betydeleg meir gjennomarbeidd ut er det ikkje saa veldig mykje hard grubling eg treng for aa finne ut at denne blir lagt til umiddelbart. Vil tru det same gjeld mange av dei andre. :)

Liker korleis du klarar mikse overdramatiske og fengende setningskonstruksjonar fraa rundt om kring til ein spanande introduksjon med nydeleg flyt. Gler meg til framhaldet.

Det einaste smaapirket eg har er at eg er smaaforvirra om det graa bananskalet er bananskal i daarleg lys og "geitost" er eit Pacham-banneord, eller om det er ein bit svaert underleg forma geitost som ein kun har i Pacham. Vil tru det er fyrstnemnde alternativ, men ein veit jo aldri. ^^

Olaf

2008-12-09 10:14:29

Olaf

Loki: Det er nok eit bananskal, ja.

Og Pac-Man Begins hadde eg ærleg talt håpa at dei fleste hadde fortrengt ... har lest gjennom dei to sidene som står i Nettserier-heftet eit par gongar dei siste dagane. Du verden så elendig. Verker som om eg hadde den innstillinga at eg kunne drukne det faktum at eg ikkje kunne teikna med å fylle sida heilt opp til randen med snakkebobler.

ragnarock

2009-01-06 22:23:06

ragnarock

Jeg syns ikke du tegner dårlig jeg. Har sett bedre og verre. Men fortellerstilen er bra! Me like :)

Pirk: Utropstegn etter geitost! Det er et utrop, er det ikke?

Olaf

2009-01-07 06:30:06

Olaf

Takk for gode ord! Når det gjeld utropsteikn etter «geitost», var det faktisk ikkje meint som eit utrop, nei. Det blir eit banneord av den stille typen. Eg bruker ordet med utropsteikn òg i løpet av dei næraste stripene, men akkurat her blir ordet uttalt stille (det blir ikkje eingong uttalt, det blir TENKT stille), som i ein situasjon der folk ville ha sagt «Faen.» eller «Pokker.»

ragnarock

2009-01-07 12:16:16

ragnarock

Åja. Ja det går vel sikkert an. Jeg tror jeg alltid bruker utropstegn etter banneord uansett om de er lave eller høye, men det betyr jo ikke at du må det.

:)

Join the discussion!

Log in to add your comment!