Owan-Arkivet

by Øyvind Teppen

OK, alt jeg skrev igår stemmer bortsett fra att jeg også tegnet denne opp igjen i 2009, så her har dere framsiden av den nyeste versjonen av bladet. Om denne framsiden er å si i tillegg til att den er en kopi av den gamle framsiden, så er den en del av en stor tegning som forsetter på bladets bakside, baksiden skal dere få se etter historiens slutt.Det som mere er å si om disse fremsidene er att de henspeiler til en episode inni historien, dere kan jo prøve å holde utskikk, og prøve å gjette når den episoden dukker opp underveis.
Selv om jeg tok pause fra Owan mellom 1985 og 1987 betyr ikke det att jeg tok pause fra tegneserieproduksjon. Fra 1985 til 1986 hadde jeg storstilt produksjon av en annen tegneserie, på hjemmeplan min mest populære tegneserie utenom Owan, før jeg lanserte Blubb på nettserier, periodevis kansje den mest populære serien. Den het "Fem-kronen" og er ikke lansert på nettserier selv om kvaliteten på historiene gjør att den fortjener det, kansje kommer den en dag.
Som jeg var inne på igår var kvaliteten på tegningene i 1987 meget god, dessuten ble hele fortellingen fargelagt fra begynnelse til slutt. Det hele såpass disiplinert utført at jeg nesten kunne lagt ut 1987 versjonen her på nettserier. Denne gangen hadde jeg også oppfunnet nye virkemidler til utføringen, (først i 1983 prøvde jeg ut utskårne figurer, en ide som kunne fungert idag, men som den gang ble en fiasko), men i 1987 hadde jeg en smartere ide, jeg lagde nemlig en tegneserierute mal. Derfor varierte ikke størrelsen på tegneserierutene, eller endrer form fra gang til gang, noe som hadde vært ett problem før. En slik mal bruker jeg forsatt den dag i dag selv om den er blitt mere avansert slik att 
jeg nå kan endre rutenes størrelse etter behov, under kontrollerte betingelser. Noe annet jeg oppfant da som kan virke som en selvfølge idag, er bruk av manus før jeg tegnet serien. Før denne tiden improviserte jeg fortellingen, kansje med utgangspunkt i ett ideskript, skriblet ned på ett ark. For eksempel den først fortellingen "Owan og skatten" var om jeg 
husker det rett, bare basert på et arkitektkart av slottet skatten var gjemt i,selve historien ble bare improvisert. Dessverre er det kartet forsvunnet nå.
I 1987 skrev jeg først fortellingen med ord, deretter tegnet jeg en skisse av hver eneste side i fortellingen, men jeg tegnet så smått att man knapt kunne se det og alt fikk plass på ett A4 ark, jeg har siden kallt ett slikt manus for prikkmanus, fordi tegningene bare ser ut som små prikker.

Published 2014-04-02 00:00:00

3 comments

Frk. Blips

2014-04-02 03:27:03

Frk. Blips

Framsidene dine er perler - og denne i bokstavelig forstand.

Levi

2014-04-02 16:25:53

Levi

du kunne godt ha laget alle sidene dine på samme måte som fremsiden...

Levi

2014-04-02 16:26:22

Levi

du kunne godt ha laget alle sidene dine på samme måte som fremsiden...

Join the discussion!

Log in to add your comment!