Nick

by Jamie Turville, Magnus Wannebo

Published 2011-03-16 00:00:00

5 comments

Frk. Blips

2011-03-16 00:42:49

Frk. Blips

Håer det blir mer dialogbasert etterhvert. En hel side med sånne tekstrubrikker blir mer \"illustrert fortelling\" enn tegneserie. I grunnen kunne det aller meste av teksten her med hell vært sløyfet. Vi SER at huset er rødt og har teltduk. Vi SER at nabotomta på høyre (ikke høyere) side er ubebodd. Vi SER at det er alarmen hans. Ingen grunn til å skrive det samme som tegningene viser, da er hele poenget med tegneserie borte.

Jeg liker tegnestilen.

Jamie

2011-03-16 08:52:01

Jamie

Det vil være mer dialogbasert etterhvert, ja. Og jeg er klar over at det kan virke som at jeg gir infoen med en teskje. Da jeg skrev manuset skulle tegneserien være i sort/hvitt. Måten teksten er skrevet på er mer for å vise Nicks positive holdning enn den er for å introdusere alarmen for eksempel. Det ble kanskje litt for mye av det, det kan jeg se nå som du sier det.

Takk for kommentar, tar til meg kritikken.

Redaktør-Iselin

2011-03-16 13:35:24

Redaktør-Iselin

Veldig fin forside, og denne førstesiden er også et godt anslag! Gleder meg å se hvor fortellingen går videre herfra!

Par småting: Enig med Frk. Blips i at du er overtydelig i bruk av \"voice over\" - hvis du har ferdig skrevet manus allerede, ville jeg råde deg til å kutte i tekst, dersom du orker det? (Prøv å se hvor få ord du kan bruke på å formidle det samme.) Den gamle gode \"vis, ikke fortell\"-regelen er jeg veldig glad i. Det er ofte lurt å se hva du kan vise i tegningen fremfor å bruke ord - du kan vise hans positive holdning i ansikt i stedet for å si det, du kan bruke piler etc mot hus (PIL \"mitt hus\", PIL telduk) - eller enda bedre, bare vise huset og nevne teltduk senere, slik at folk går tilbake for å se på huset igjen. Ikke undervurder leserne dine - har du først fått oss på kroken, er vi villige til å vente på informasjon. Prøv å kutte småord uten funksjon - for eksempel \"for så vidt\" (ikke forsåvidt) i rute to, og rett skrivefeil i manus på forhånd, så slipper du å ta det når du egentlig føler deg ferdig!

Liker veldig godt at vi så langt ikke har sett noen hele ansikter - holder spenningen oppe!

Ise

Jamie

2011-03-16 13:43:02

Jamie

Takk for kommentar, Iselin!

Join the discussion!

Log in to add your comment!