Hirnagard

av Regine Toften Holst

Tjenesten 10

Og der var det slutt, gitt!

Tusen takk skal dere ha, alle sammen. Dere har vært et strålende publikum!

Jeg er på mitt vis klar over at denne historien like gjerne kunne ha fortsatt, og historien gjør for så vidt det også. Bare ikke her. Vi hadde maksimalt 10 sider til rådighet; mest fordi vi ikke skulle gape over for meget, men likevel. Som arbeid har jeg lært utrolig masse av denne historien - og deres tilbakemelding kommer godt med videre! Igjen, tusen takk skal dere ha for deres verdifulle tilbakemeldinger!

 

Jeg tipper at manus som vanlig ikke har vært helt på topp, så hvis dere ikke er fornøyde, kan dere lese en fritekstet versjon på bloggen min, skrevet av min gale/geniale roomie Embla. Anbefales!

Publisert 2013-05-22 00:00:00

4 kommentarar

Frk. Blips

2013-05-22 01:16:56

Frk. Blips

Jeg gliste av "hva behager":-) Fin avrunding, nydelig sisterute. Synes du har gjort storarbeid, fått maksimalt ut av disse sidene, og ikke fant jeg grunn til å klage på manus underveis heller. (Hm. Kanskje jeg bør lese hele greia på nytt;-D)

Redmist

2013-05-23 01:30:53

Redmist

Synes dette har vært kanon. Angrer litt på at jeg ikke kommenterte på flere sider, tenkte jeg skulle spare opp til slutten, men er mer vrient å kommentere enkeltting da. Jeg liker faktisk manuset. Vendetta og Cargovski er passende kjipe med gutten, så de virker mer balanserte selv om de egentlig er ordentlig snille og hjelpsomme. Syntes siden med den ekstreme makeoveren der han får bank var spesielt artig. Skjer veldig mye på alle sidene, stort sett over 10 ruter. Liker at det skjer noe i hver side og synes det er hundre prosent leselig her, så funker bra til nettserieformat, selv om jeg ikke vet hvor leselig det er som vanlige sider(Kan hende det går helt fint. Ridderne av Dor var det samme da det ble lagt ut her). Du fortalte mye med få sider, og var sjelden det føltes som om noe ble kuttet, utenom da Vendetta slo igjen en dør og stakk off-panel.

Karaktermessig er de viktige likandes. Vendetta og Cargovski er sympatiske, Faren og læreren til Richard er veldig flate og lite spennende, men må jo male dem med bred pensel når det er lite plass til overs. Hundevakten er skjønn, trodde brillene hans bare var humor og glede til den blurry ruta der han sjekker etter gutten. Akkurat Richard er litt plagsom fordi han sier De og snakker ekstra sært og fisefint, som resten av de fisefine, men han er med hele tiden. Men han er ålreit. Har et mål, får det til. Virker litt sutrete i starten, men går bra og er troverdig.

Tegnemessig varierer det litt. Du er flink, men mye flinkere på fjes og mimikk enn på omgivelser(kjenner meg igjen). Alle ansiktene er digge og utrykksfulle, og karakterene beveger seg fint rundt. De fleste steder, både rom og landskaper, ser veldig tomme ut og inneholder få møbler/ting. De med bokhyller og Cargovski sitt hus ser best ut av rom, og sjøbyen ser best ut av landskap, så kanskje det bare ble bedre etter hvert som du varmet opp. Fuangvillaen ser også mindre plain ut siden du gjorde en knalljobb med å fargelegge og legge på de mønsterne. Er flere kule detaljer, som hvordan skyggen til Vendetta i nest siste rute på fjerde side går over til å bli en nattehimmel full av stjerner. Ser fin ut helhetlig også! Er en bra palett og passende mengde skygger. Var usikker på den rasteraktige effekten. Liker den som bakgrunn, for det er bedre enn en ensfarget rute enn en gradient, men tror det hadde funket bedre med en palett som også var litt mer crazy siden alle utenom den i askeskyen er så fargesterke. (Eksempel på bananas fargelegging og raster: http://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/photos/large/773446463.png?1369264938 )

Har vært dårlig på å følge din(og alle andres) blogg, men dette er en del av Himemergate, right? Vet ikke hva du planla i utgangspunktet, men liker kortere historier som en måte å bygge opp en verden på. Enten det eller en reise, liksom. Trenger ikke holde deg innenfor 10 små sider, men det funker veldig fint som daglig lesning siden de er så stappet med ruter. Anbefaler å gjøre noen eventuelle selvstendige historier kronologisk selv om historiene ikke henger sammen, gir en god følelse av at alt beveger seg framover. Anbefaler også å rette opp ting som ikke funket mellom historier, at alt stemmer med det forrige er ikke like viktig som at det er bra. Discworld er veldig god til det.

Emblas rewrite er min humor, hikstet og kniste. Fin ræv! Du har ingen grunn til å være følelsesmessig ødelagt, all mimikk kan tolkes flere måter med ny tekst. Retekstinga fikk meg til å sette større pris på håndskriften din, forresten. Er noen steder den går i ett, men er jammen tusen ganger bedre enn i alle fall DEN fonten.

Levi

2013-05-24 21:47:06

Levi

Jeg lurer på hva som skjer med "Gaupulf" videre. ( om du SKULLE lage en oppfølger til historien, da, selfølgelig... :/ )

Grusart

2013-05-25 22:12:46

Grusart

Frk. Blips: Det gleder meg å høre! Tusen takk skal du ha :D

Redmist: Millioner av takk for kjempetilbakemelding! Det setter jeg storpris på! Du har forstått rett, dette er absolutt en del av Himermegate, som jeg ikke husket før nå at har byttet navn til Hirnagard... Må fikses. Jeg er enig i dette med korte historier. Slik ting ligger an nå med verdenen, har jeg to historier jeg kan dele opp i flere halvselvstendige på denne måten. Tisideren var moro å arbeide med, og korte historier gir jo en følelse av at man faktisk får laget noe. Dette vil jeg følge opp, og planlegger kanskje å lage noe i løpet av sommeren.

Om at historier må matche er jeg så uendelig enig! Den eneste lille tingen jeg er misfornøyd med i denne historien, er hvor lett Cargo overtar ansvaret. Men det kan alltids tukles med... Jeg tror det skal kunne gå an, selv om jeg ikke tegner dette på nytt (med det første). Det vil tiden vise! Det er masse jeg kan ta tak i, men akkurat nå står det mellom to ulike historier... Det ene er tanken om en forklarende historie, som forteller om Mopias opprinnelse og planetens tilknytning til Jorda/Tellus (Det er en kobling der, nemlig!). Det andre er noe kjempetrist som ikke forklarer særlig om universet...Mest har jeg lyst til å jobbe med nr. to her, og jeg føler ennå ikke at jeg er tegneteknisk passende for førstnevnte. I tillegg til at ingen av historiene er særlig velutviklet...

Jeg sverger, Embla er sinnssjuk. Og Comic Sans..... Herremin, ingen kommentar, jeg var med på dét. Men godt å høre at du setter pris på håndskriften! Jeg skal forsøke å gjøre det bedre - øvelse gjør mester.

Levi: Ikke få meg til å fundere på det. Og SETT I HVERT FALL ikke Embla på ideen!

Bli med i diskusjonen!

Logg inn for å leggja til din kommentar!