Mira

by Arne Bye

Published 2009-01-03 00:00:00

3 comments

mahatma

2009-01-03 11:02:24

mahatma

hehe. morsom, ganske morsom.

Olaf

2009-01-03 22:08:44

Olaf

Det som verkeleg GJER denne stripafr meg er Miras smil i siste rute. Men dakar Mons-Terje, då ...

Pirk: Som du sikkert veit er eg ikkje ein stor fan av einsfarga-bakgrunn-konseptet. Det fungerer veldig godt i andre rute, der det er heilt logisk at det er ein einsarga vegg bak dei, men i rute tre saknar eg ei golvlist og aller helst òg den døra vi ser i fjerde rute. Ein annan ting som hadde gjort teikningane langt snasnare er skygger (du har openbart ei lyskjelde i rommet ettersom vi ser mørket under senga, då burde Mira og klesskapet òg allerhelst kaste skygge).

Ein annan ting som må seiast er at dette er ei veldig morosam og veldig koseleg stripe -- men berre for dei av oss som er innvidde. Den dagen Mira kjem inn i Dagbladet (og det kjem til å skje, merk mine ord), og denne stripa kanskje blir lest av folk som ikkje har lest Mira før, kjem dei ikkje til å forstå noko som helst av kva som skjer her. Den perla er forbeholdt dei av oss som veit at Mira har eit monster i skapet. Eg seier sjølvsagt ikkje at du skal dumme ned alle stripene dine til dei er forståelege for absolutt alle, men eit snedig trekk her kunne vera å vri litt på vinkelen og opne skapdøra litt meir i fjerde rute sånn at vi såg Mons-Terje sitja og skjelve i fosterstilling i skapet. Eller noko sånt, du skjønner kva eg meiner.

Eg digger forresten det du gjer med bobledesignet i fjerde rute, med å la bobleramma og biletramma smelte saman. Har du gjort det lenge? Har ikkje lagt merke til det før. Dave Kellett har gjort det ei stund, og det er ein av mange ting som gjer serien hans veldig visuelt appellerande. Eg liker det iallfall.

Arne Bye

2009-01-03 22:24:49

Arne Bye

Jeg orker ikke å lese hva du har skrevet her, Olaf, så da velger jeg å tro at det du har skrevet bare er surmaget kritikk og ikke inneholder noe som helst konstruktivt, og skjeller deg ut deretter.

Hehehe, neida ;) Det at jeg ikke har så mange bakgrunner kan skyldes to ting:

1) Øyet trenger tomme flater å hvile seg på, sånn at de detaljene som skal komme frem automatisk blir det som fanger øyet, og i en stripe er det ikke mye plass må det av og til kuttes mye bakgrunn for at stripa ikke skal virke "bråkete" for øyet.

2) Tegneren er lat.

Når det gjelder poenget - jeg liker å se på det som en bonus til mine faste lesere. Det kommer heldigvis ikke sånne striper så alt for ofte.

Join the discussion!

Log in to add your comment!