Saro

av Anders Stakvik (Ladder)

Saro Oppdager Teleportering, side 40

Det var slutten på første bolk!

Jeg er veldig interessert i å høre hva dere synes om historien så langt! Saro Oppdager Teleportering har jo langt flere alvorlige elementer enn tidligere Saro-historier og Saros påfunn er ikke like søte som de tidligere. Har det vært underholdende likevel eller ble det bare tørt? Var innlednignen for lang, og i så fall tok det seg opp etterpå? Var det antiklimatisk at Øpal døde?

Publisert 2019-09-23 07:00:00

5 kommentarar

Nils Petter Smeby

2019-09-23 08:38:59

Nils Petter Smeby

"Har det vært underholdende likevel eller ble det bare tørt?"

Det er Avatar-format over denne dramatiske historien. Topp underholdning i min bok!

"Var innlednignen for lang,"

Som noen andre har påpekt: Innledningen minnet om klassiske Carl Barks-eventyr. Trenger jeg si mer?

"og i så fall tok det seg opp etterpå?"

Det skal jeg si!

"Var det antiklimatisk at Øpal døde?"

Antiklimaks? "Karateslag" er ordet. Drama som røsker i oss.

Micelangelooo

2019-09-23 11:33:33

Micelangelooo

"Har det vært underholdende likevel eller ble det bare tørt?"

Det har vært spennende og underholdene. Alltid gøy å se hva Saro og vennene hans finner på. Liker de mer episke dimensjonene denne historien har tatt.

"Var innlednignen for lang?"

Overhodet ikke. Som jeg har sagt mange ganger så foretrekker jeg en god oppbygging av historien. Jeg er jo en stor fan av hvordan Carl Barks bygde opp sine Andeby historier på spesielt tidlig 50-tallet. Hvordan en historie kunne starte med en tilsynelatende liten ting som spinner ut i noe helt uventet over tid. Atlantis hemmelighet for eksempel. Men dette er jo noe jeg liker i flere medier, også film. Det er spennende med en oppbygging. Både av handling og karakterer.

"Og i så fall tok det seg opp etterpå? "

Ja, jeg vil jo si at spenningen steg et hakk med oppdagelsen av teleporterings dyret. Konflikten mellom Saro og Øpal. Også de mystiske greiene på månen. Det er med disse hendelsene at historien tok et steg opp i spenning.

"Var det antiklimatisk at Øpal døde? "

Nei det var vel ikke det. Det var en dramatisk scene med mye griseri. (Pun intended). Jeg trodde jo opprinnelig at Saro kanskje ville konspirere mot Øpal over tid. Fabrikere hendelser som ville gjøre han mindre skikket som leder i de andres øyne. Så når marssvinet angrep trodde jeg dette ville bli starten på et slikt handlingsforløp. Derimot ble jeg overasket når Øpal og alle ekspertene omkom. Noe som kanskje er mer Saro sin stil. Et raskt effektivt slag fremfor en plan som utvikler seg over tid. Han er smart og snedig. Men kanskje ikke verdens skarpeste heller.

Ser frem ti mer Saro :)

Ladder

2019-09-23 19:29:47

Ladder

Tusen takk, bois! Godt å høre at det falt i smak og smigrende å bli sammenlignet med Barks! Jeg håper samtidig at dere ikke er redde for å si ifra om det er noe som ikke funker!

Will Smith

2019-09-28 01:25:47

Will Smith

Syns det har vært dritbra så langt, og personlig setter jeg pris på at du har tatt deg tid til litt world building før det braker skikkelig løs. Når det gjelder Øpal er jeg ikke helt sikker. Hadde gjettet at hans rolle var antagonisten som ville sette kjepper i Saros hjul videre i historien. At han og crewet ble slaktet så plutselig var noe jeg virkelig ikke hadde forventet meg, men jeg vil ikke akkurat si det var et antiklimaks. Regner med du har store planer om hva som skal skje videre, og jeg gleder meg til å lese det.

Pappa

2019-09-28 20:45:23

Pappa

Vi gleder oss til fortsettelsen.

Bli med i diskusjonen!

Logg inn for å leggja til din kommentar!