Saro

by Anders Stakvik (Ladder)

Saro Oppdager Teleportering, side 79

Det var slutten på andre bolk. Ja, vi må nok gjennom en del sider til før vi når en konklusjon!

Her er en liten selvevaluering. Saro Oppdager Teleportering er jo ikke like humor-drevet som tradisjonell Saro. Jeg merker at det er mye lettere å kjenne om jeg synes en vits er morsom, enn om noe jeg skriver er spennende. Det skjer jo utvilsomt ting i Saro Oppdager Teleportering, men bryr man seg om det når man leser? For å bry seg om det som skjer med karakterene må man vel bry seg om karakterene, men jeg vet ikke hva det er som gjør at man bryr seg om en karakter. Det er gøy å prøve noe litt annet i hvert fall!

En helt annen ting: Hvordan fungerer det med en side om dagen? Er det vanskelig å henge med når det kommer så hyppig? Blir det enda vanskeligere å henge med hvis jeg publiserer én side i uka?

 

Starten av denne historien: https://nettserier.no/laddersdiversedilldall/comic/saro-oppdager-teleportering-42075/

Bokmål Til Nynorsk Oversetter: https://nettserier.no/laddersdiversedilldall/comic/bokmal-til-nynorsk-oversetter-39927/

Mafia: https://nettserier.no/laddersdiversedilldall/comic/mafia-del-1

Støvsuger'n: https://nettserier.no/laddersdiversedilldall/comic/stovsuger-n/

Saro, Nonnen og Hundeskiten: https://nettserier.no/laddersdiversedilldall/comic/saro-nonnen-og-hundeskiten/

Magokakrim: https://nettserier.no/laddersdiversedilldall/comic/magokakrim/

Diverse Dilldall: https://nettserier.no/laddersdiversedilldall/comic/se-om-du-gidder-a-lese-det-her-du-ha/

Published 2020-05-22 07:00:00

6 comments

Loge

2020-05-22 17:29:16

Loge

Denne serien har absolutt vært annerledes men jeg er mer og mer imponert over fortellerkunsten din. Dette er blitt en overraskende kompleks historie, og det er imponerende hvor godt du har tenkt ut denne fremtidsdystopien.

Angående karakterene føler jeg ikke at jeg har blitt så kjent med andre enn Saro og Magoka. Saro er fryktelig usympatisk, men blir lei seg og griner når ting ikke går hans vei, og man kan dermed få sympati for ham og få medfølelse for ham likevel. En del av meg heier på ham selv om det meste av meg inderlig ber om at han må stanses før han ødelegger hele mars. Magoka burde jeg ha mer medfølelse med, men han er bare snill og god og har ingen svakheter så det er kanskje ikke like lett å identifisere seg med ham.

En side om dagen har fungert bra for meg. Glemmer jeg noe er det bare kjekt å bla seg litt tilbake og lese igjen når serien holder en så høy kvalitet. Starten var litt treg, med lange passasjer uten vits og uten tekst, hvis jeg husker rett. Jeg leste den som en parodi på scifi-sjangeren i seg selv, hvor det ofte blir lange meditative sekvenser med futuristisk landskap og dveling ved kule fremtidsdoninger. Akkurat denne passasjen kunne jeg sikkert hatt mer glede av om jeg fikk lese den over en kortere periode, men alt i alt ser jeg ingen grunn til å gjøre sideoppdateringen hyppigere.

Ladder

2020-05-22 21:50:03

Ladder

Tusen takk for at du tok deg tiden til å gi en såppass nøye analyse, Loge!

Forholdet du beskriver til Saro er jeg fornøyd med! Du har nok rett i at jeg burde brukt mer tid på de andre karakterene. Jeg bare vet ikke hvordan man bruker den tiden fornuftig. Jeg får finne noen gode youtube-tutorials på character building. Det beste hadde sikkert vært å smelte character building inn i den lange innledningen til historien.

Jeg har ikke bevisst gjort dette til en parodi på scifi, men hvis du finner humor der, er jo det bare bra! Mens jeg har skrevet har jeg nærmest glemt at handlingen foregår i framtiden. At den foregår i framtiden var jo først og fremst for å rettferdiggjøre mange av historieelementene. At det ikke har vært mer super-teknologi, aliens og rare klær har jeg vært litt misfornøyd med, men hvis det er sånn at du er lei av scifi, så er det kanskje like greit :)

Micelangelooo

2020-05-23 23:53:49

Micelangelooo

Ved siden av Saro og Magoka føler jeg vel Krips er den vi har blitt mest kjent med? I større grad enn Skrets. Ikke mye men litt, selv om vi egentlig ikke kjenner deres dypere sider. Men Krips er jo allerede den større militære fyren her. Han har mye potensiale om du vil utvikle han videre som karakter. Det er allerede mange typer i humorserier og film du kunne hentet inspirasjon fra. Men det ville kreve en tydeligjørings av trioen vennskap. Som igjen blir flere side plots og hendelser gjerne tilknyttet plottet underveis. Ting som sier noe om deres person og lar leseren bli kjent med dem samtidig som Saro & Co blir bedre kjent. Krips slår meg som mer selvsikker, spøkende og en som kanskje tørr ta i litt med Saro. Skrets har kanskje uante sider han kunne få vise frem.

Jeg synes historien går fint frem og setter opp en spennende situasjon. Men om du ønsker det kan du utforske heltenes vennskap i større detalj. Det er kanskje ikke noen direkte Youtube-tutorials på character building. Men det er TV-serier, det er film. Masse man kan hente litt inspirasjon fra, også eget liv.

Synes det er veldig fint med en side om dagen. Lett å henge med da, samtidig som jeg husker plottet fra første bolk ganske så nøyaktig.

Ladder

2020-05-24 16:03:02

Ladder

Hverken Krips eller Skrets har særlig ikoniske personligheter i noen av historiene mine. Jeg har dem mest med for at Saro kan få hjelp eller ha noen å snakke med. Det er jo ofte at karakterer fra TV, film eller virkeligheten gjør inntrykk på meg, men jeg sliter med å anvende inspirasjonen på mine egne karakterer. Jeg vil jo først og fremst at karakterene skal gjøre det som plottet krever av dem. Kanskje jeg burde lage en historie der personlighetene driver handlingen framover, slik at jeg kan få mer øving på dette.

Nils Petter Smeby

2020-05-25 08:30:08

Nils Petter Smeby

Jeg er enig i Loges karakteristikk av Saro. Her har vi den såkalte "Tony Soprano"-effekten. Vi liker ham og identifiserer oss med ham fordi han viser menneskelige følelser, og så glemmer vi i farten at han gjør de forferdeligste ting. Slike personligheter blir ofte de beste heltene i et drama.

Ladder

2020-05-28 20:26:05

Ladder

"Tony Soprano"-effekten! Da lærte jeg noe nytt i dag!

Join the discussion!

Log in to add your comment!