Ida Gylff

by Eirik Andreas Vik

Ida Gylff 1

Her er første stripe av bidraget jeg jobber med til Dagbladets tegneseriekonkurranse, basert på mitt rosabloggparodikonsept Ida Gylff. Siden konkurransen er så viktig som den er håper jeg dere forstår at jeg derfor nedprioriterer andre serier litt for øyeblikket til fordel for dette, som i beste fall kan gjøre at jeg ender opp med penger og/eller PR, noe som ikke er å forakte for serieskapere som vil fortsette å skape serier. Serien er tegnet 100% på datamaskin, noe jeg ikke har gjort før (Dette teller ikke!). Det er ganske spennende, men ufattelig tidkrevende. Synes det blir fint da, selv om jeg tegner i et massivt format og ting blir litt smått med Nettserier-bredden. Finner forhåpentligvis en god balanse!

Published 2011-03-22 00:00:00

15 comments

Gard

2011-03-22 00:05:47

Gard

Awesome! Dette blir mye morro!

Jeg har planer om å starte på bidraget mitt til månedsskiftet. HAAAAAAAAHAHHAHAhahahahaaaa.... -grin-

Frk. Blips

2011-03-22 02:41:19

Frk. Blips

Hvor parodisk kan dette sies å være, egentlig? Ligger det ikke VELDIG nært opptil virkeligheten?

Digger katta.

Redmist

2011-03-22 03:01:58

Redmist

Har lurt på samme som Frk. Blips. Kan ikke noe om bloggmiljøet utover at Monica Tang er Norges femtisjette mest populære blogger, så har ingen anelse om hvor presist det er. De mer bisarre bitene synes jeg bare er kos, og av og til MORRO, men kjenner meg litt usikker når det kommer til de mer jordnære tingene fordi jeg ikke vet hvor reelle de er og hvor mye som er basert på en ekte person i stedet for en stereotyp. Kjennes litt småguffent siden hun jeg tror det er basert på knapt er en c-kjendis, litt som om jeg skulle laget en uflatterende serie om Monica Tang uten å kjenne henne.

Synes det er bra du bestemte deg for å jobbe med denne, da! Mer øyeblikkelig lønnsom enn Mot Jorden, selv om jeg ser fram til at storyen der skyter fart.
(Denne stripa er helt fjong utseendemessig, unntaksvis \"Et noenlunde oppegående medlem av samfunnet\", som har en litt vrien farge)

Eirik

2011-03-22 03:34:37

Eirik

Tja, det blir definitivt mer out there og kreisi i senere striper, men godt mulig det grenser mer til å være SATIRE, dog er det et skummelt ord å ta i bruk selv.

Man trenger ikke å vite så mye mer om bloggmiljøet enn det man leser i nettavisene. Er sånn jeg holder meg oppdatert, VG og Dagbladet har blitt naturlige forlengelser av de mest populære rosabloggene. Dog er ikke denne figuren ment å først og fremst ha så innmari mye konkret å gjøre med hun du tror det er basert på, annet enn navnet og posisjonen i samfunnet. Tanken er mer å ha den ultimate rosablogger, figuren skal være en kulminasjon av alle aspekter ved fenomenet, og et verktøy for å fleipe med det. Jeg tror ikke dette er verre enn at jeg i snart ti år har tegnet helt ukjente eksklassekamerater av meg i mange lite flatterende situasjoner, egentlig. Godt mulig de mest kjente rosabloggerne ikke er mer enn C-kjendiser teknisk sett, men tro meg, blant tenåringsjentemiljøene er de langt mer sentrale enn bokstaven C skulle tilsi, og tenåringsjenter utgjør jo en relativt stor del av befolkningen, så jeg vil ikke si at bloggerne er irrelevante som kjendiser og offentlige skikkelser. Og med en gang man er offentlig skal man fleipes med. Det er skjebnen til en offentlig person.

Men ja, teksten i sisteruta har jeg alvorlige problemer med, for jeg prøvde alle mulige fargekombinasjoner uten å få til noe som er bedre enn dette. Spørs om jeg må legge noe bak teksten, men da dekker jeg for mye av tegningen. Kinky den der. Tror ikke problemet dukker opp igjen i senere striper, da.

Frk. Blips

2011-03-22 03:50:10

Frk. Blips

Etter Tommys ultimate - og prisbelønte - rosabloggparodiering spørs det om det gjenstår stort mer for en tegneserie på dette feltet.

Kristian Hellesund

2011-03-22 07:14:48

Kristian Hellesund

Strålende, Eirik! Dette tror jeg kommer til å bli veldig bra. Den første runden med Ida Gylff var som regel i toppklasse. Her viser Eirik at han har videreutviklet seg som serieskaper. Jeg har sagt det før og sier det igjen. Eirik Andreas Vik er tegneserienorges upolerte diamant!

Blips: Jeg tror dette er et riktig og interessant konsept. Jeg har aldri tidligere fått med meg dette med denne Tommy du linker til. Eirik har en force for å få til dette konseptet. Han er så ung at han kjenner rosabloggfenomenet på kroppen. I tillegg har han et unikt øre for å plukke opp fraser og enkeltord fra ungdomssjargongen i tegneseriene sine og få det til å virke ekte og levende i replikkene.

Lykke til, Eirik! Dette tror jeg blir veldig, veldig bra.

VivalaOpium

2011-03-22 08:23:14

VivalaOpium

Min gode mann, dette er genialt.

I sisteruta ville jeg kanskje laget teksten som headeren på bloggen hennes, og at ho bare var avbildet på bloggen sin?

Ser meget frem til dette.

Are Edvardsen

2011-03-22 08:49:51

Are Edvardsen

Siste rute: gulsjateringer istedenfor grønn, og de stråler ut bak henne. Akkurat som om hun står i en solnedgang eller hun er solen.
Jeg tror du kommer til å vinne, men at du blir diskvalifisert når de oppdager at det er en parodi og ikke \"mer real than real\".

Frk. Blips

2011-03-22 16:12:16

Frk. Blips

Kristian: \"Tommylife\" er blitt omtalt både i aviser og flere norske TV-kanaler, inkludert et ganske langt innslag i NRKs kulturprogram Nasjonalgalleriet. Uten at jeg skal frata Erik noen vinnersjanser av den grunn. Men Bjørnar Løberg, aka Tommy, har dratt dette så hysterisk langt ut at nå blir det å hoppe etter Wirkola.

Eirik

2011-03-22 16:19:13

Eirik

Wohoi, takk for veldig koselige kommentarer og spennende diskusjon.

Har hørt om Tommylife, men ikke fulgt med. En kjapp titt forteller meg dog at greia han driver med er ganske annerledes enn det jeg prøver å få til med Ida Gylff. Han er liksom en ekstrem figur som han spiller selv midt oppi det virkelige og høyst eksisterende bloggesamfunnet, mens jeg istedet lager en egen setting basert på virkeligheten og er fri til å være ekstrem hvor jeg vil. Jeg kan for eksempel fleipe med andre ungjentebloggere som kanskje har fedrene sine som bloggmanager, og sette dynamikken mellom far og datter veldig på spissen for en litt tvilsom effekt, som her. Den der er fra en føljetong jeg har på hjemmesiden min, men nå også har pause på grunnet fokus på å overføre serieuniverset over til avisstripeformatet til konkurransen. Poenget er ihvertfall at jeg med denne tegneserien kan bruke et stort persongalleri basert på eksisterende typer bloggere (tenåringsmødre, homofile unggutter, jenter som kaller seg selv for Barbie, videobloggere) og mer spesifikke skikkelser, og fjase som jeg selv vil ut fra det.

Føljetongen jeg viste eksempel fra har også vært en hit blant både mennesker som faktisk faller inn under kategorien \"rosabloggere\" og de som er kritiske til hele fenomenet. Sånn sett tror jeg ikke det er noe galt med den kommersielle verdien her, egentlig. Og det virker ikke som at blogging er på vei ut heller, så jeg tror ærlig talt en serie som dette kan ha en viss levedyktighet.

InvalidASS

2011-03-22 19:26:07

InvalidASS

Artig. Anar ikkje noko om bloggverdenen eller om det er gjort noko liknande, men lukke til med serien og konkurransen!

Kristian Hellesund

2011-03-22 20:13:28

Kristian Hellesund

Blips: Hvor kjent denne Tommy er, skal ikke jeg uttale meg om. Jeg bare sier at jeg ikke kjenner til ham.

For øvrig gir søket \"tommylife\" meg fem treff i norske papiraviser gjennom buyandread.com. Det samme søket på nettaviser gjennom nyhetssøket kvasir.no gir meg 31 treff. Det inkluderer treff på nettsteder som Minmote.no, Vixen Magazine, Smuglesning, Massiv.no og 730.no

Som en kuriositet kan jeg legge til at de to eldste sakene nyhetssøket til kvasir.no har plukket opp om Tommylife er fra henholdsvis 21. september 2010 og 18. januar 2011. Den første publiseringen av Ida Gylff var på eirikavvik.no 27. september 2010. Til og med 17. januar var det publisert seks avsnitt med Ida Gylff.

Gambit

2011-03-22 20:37:31

Gambit

Interessant konsept som jeg gleder meg til å følge med på. Langt fra originalt, men ettersom det er du som står bak, blir det nok stor underholdning ut av det.
Men er ikke rosablogging, og blogging generelt, et fenomen som er på tilbaketog? Husker å ha lest i diverse mer eller mindre seriøse, engelske papirbaserte publikasjoner at både facebook og blogging er \"old\" og \"out\" blant den yngre garde, nå som gud og hvermann og deres mødre endelig har forstått hvordan sosiale medier virker. Når gamlingene har invadert det digitale rom, er det jo ikke like kult å henge der lenger.
Ikke for å si at det ikke er et aktuelt emne, for det er det fortsatt. Følte bare for å gruble litt rundt bloggingens nåværende status.

torhildo

2011-03-22 21:45:03

torhildo

Jeg er ikke enig i typoen. Heller ikke i fargene på typoen.

Frk. Blips

2011-03-23 05:41:26

Frk. Blips

Nevnte \"Tommy\" skal visst delta i Migrapolis på NRK1 i kveld. Kan være verdt å se.

Join the discussion!

Log in to add your comment!