Hvorfor blør vi så ofte?

by Kim S Andersen

Erotisk kunst eller Axe-reklame? Svaret er opp til deg!

Published 2008-10-13 00:00:00

11 comments

Kim S Andersen

2008-10-13 11:19:28

Kim S Andersen

Oh, and by the way, det er ikke akkurat meningen at tegningene skal være så veldig bra, til opplysning:)

Zebula77

2008-10-13 12:16:02

Zebula77

Du får bare unnskylde meg, men tittelen på serien og stripa ga meg noen ekle asossiasjoner. *kremt*

Men det er pent tegna.

Frk. Blips

2008-10-13 13:32:05

Frk. Blips

Tegningene er greie nok, men... hva er poenget her, egentlig?

Kim S Andersen

2008-10-13 14:03:41

Kim S Andersen

Hehe... ekle assosiasjoner... æsj... Nå fikk jeg også det. Det var ikke akkurat hensikten. Men, når du nevner det...

det er vel ikke noe egentlig poeng her, annet enn det som står i beskrivelsen: erotisk kunst, eller axe-reklame?
Har du sett axe-reklamen som forteller at du kan lage din egen Axe-reklame? Jeg blir kvalm og skammer meg litt over å være mann på grunn av hvor ubegripelig mye de reklamene (og de fleste andre, egentlig) spiller på sex. På meg virker de mot sin hensikt. Jeg boikotter alle produkt som spiller på sex.
Enten er det det, eller så er det erotisk kunst:P

ramyr

2008-10-13 17:36:43

ramyr

OK - dette skjønner jeg overhodet ingenting av, men jeg har heller ikke fått inntrykk av at det er et mål for serien at leseren nødvendigvis skal forstå noe. Forøvrig helt enig når det gjelder Axe-reklamen. Det er helt utrolig at de kjører den samme idiotiske greien etter så mange år. Jeg har problemer med å forestille meg at noen faktisk kjøper dette budskapet. "Jøss! Han fyren der vasser jo i damer! Hva har han som jeg ikke har? Veeent nååå litt... Han bruker AXE!" Markedsføring som spiller på at produktet gir deg en slik latterlig tiltrekningskraft er *så* utgått på dato. For meg blir mer patetisk enn provoserende. En reklame som virkelig gjør meg forbanna er Coca Cola Zero-reklamen, med "as it should be"-temaet. Jeg har vurdert å tegne den inn i serien min, "as it really should be"...

Kim S Andersen

2008-10-13 22:11:58

Kim S Andersen

Nei, det er strengt tatt ikke meningen at man trenger å forstå det. Det er jo naturligvis kjekt hvis folk forstår serien min, men jeg synes det er litt kjekkere hvis de blir sittende og tenke litt:D Nå vet jeg ikke om det er tilfelle at folk gjør det, men det er jo lov å håpe.

Ja, AXE-reklamene er patetiske også, men jeg blir så provosert av dem... for det første: hvor dumme tror de vi er? Og for det andre: Hvor dumme tror de kvinner er? Å fremstille kvinner på den måten - som om det eneste de duger til er å tilfredstille mannen - er kvalmende. (to say the least...) Og å påstå at en billig drittreklame kan gjøre deg til en damemagnet/sexmaskin er en fornærmelse ovenfor alle!
Coca Cola Zero reklamen er heller ikke noe bedre... ekle, ekle reklamene, med ekle, ekle menn og ekle ekle manusforfattere. As it should be my ass!!

ramyr

2008-10-13 23:39:08

ramyr

Hvor dumme de tror kvinner er har egentlig lite med slike reklamefilmer å gjøre. I slike settinger er ikke kvinner kvinner - de er bare verktøy for manusforfatterne, som heller spiller på menns antatte dumhet (som nevnt). Da jeg skrev at det er mer patetisk enn provoserende at kvinner blir fremstilt som viljesvake nymfomane, mente jeg isolert sett i denne/disse reklamen(e), fordi det avslører manusforfatternes tunnelsyn. Det inngår i en større diskurs som provoserer meg noe voldsomt, hvor antikvariske, sjåvinistiske og essensialistiske forestillinger om kjønn legges til grunn for slike kulturelle uttrykk. Markedskreftene er blant de store synderne her, fordi de hele tiden går for den enkle løsningen det er å bare kle av noen damer i håp om å selge produktet sitt, og med den makten reklamen har, legger dette også føringer på hvordan mottagerne oppfatter seg selv og andre.

Kim S Andersen

2008-10-14 00:03:41

Kim S Andersen

Ahhh... I see. Beklager misforståelsen:) Må si meg enig der, selv om jeg fortsatt synes det virker som om de mener kvinner er dumme. siden de frivillig plasserer seg selv som et objekt foran mannen, til mannens forlystelse og ingenting annet.
Men, så klart, det går nok heller mer på hvor dumme menn blir antatt å være, ettersom de tydeligvis tror vi faller for det.
Svinepelser.

Men, det er jo klart at det å kle av kvinner selger veldig bra.
Jeg får jo veldig lyst på et kinderegg av å se et par bryster... *kremt*
Nå skal det jo bare sies at det er reklamer hvor menn også blir fremstilt som sexsymboler, men der er de alltid fremstilt som svært selvsikre mennesker som sier: please me, i motsetning til reklamer hvor det er en kvinne som blir brukt på den måten som sier: Let me please you...

Zebula77

2008-10-14 13:02:02

Zebula77

..skal ingenting til for at jeg for lyst på kinderegg da. Eller bryster for den saks skyld. Men meg om det....

Carl Brown

2016-03-22 23:02:15

Swytch Vaping - eCigs, Mods, eLiquids, Starter Kits, Tanks

Swytch Vaping offers superb quality vaping products @ the lowest possible prices. Vaping, eCigs, Starter Kits, Mods, eLiquids, Coils, Batteries, Tanks.

View the site.

Join the discussion!

Log in to add your comment!