Hakkum tinghus

av Nils Petter Smeby

Hva sier hun?

På tide med en ny visitt til Hakkum Tinghus og advokat Arvid Anke. For å legge inn litt spenning, tenkte jeg at dere kunne få lure på hva hun svarer fram til i morgen (mandag) klokka 12.

Publisert 2019-09-01 12:26:51

5 kommentarar

Frk. Blips

2019-09-02 02:04:15

Frk. Blips

Det første som dessverre slår meg her, Nils Petter, er at denne stripa ser ut til å være tegnet av en gammel gubbe. Skyld deg selv. Jeg forstår at du kan like å tegne spenstige kvinnekropper, men hvor sannsynlig er det at en ung og fremadstormende kvinnelig advokat vil troppe opp på jobb i blazer og SYKKELSHORTS? Dette sagt, så er jeg veldig spent på sluttreplikken, hjernen min kjennes helt blank.

Nils Petter Smeby

2019-09-02 09:43:39

Nils Petter Smeby

He he. Jeg forstår din reaksjon. Her er forklaringen: Jeg liker denne løpe-posituren veldig godt, og har brukt den to ganger før. Da klaget du på at figuren hadde for kort skjørt. Så denne gangen prøvde jeg å gjøre skjørtet lengre. Men da dekket skjørtekanten det høyre (bakerste) beinet hennes, og dermed forsvant mye av dynamikken i tegningen. Så i stedet for å lage en helt ny tegning, valgte jeg sykkelshorts som et kompromiss. HELT utenkelig er det vel ikke. Det kan jo hende hun må sykle datteren til barnehagen før hun tar toget til byen. Og når jeg liker å tegne korte skjørt, er det ikke fordi jeg er en gammel gubbe, men rett og slett fordi figurens bein ser bedre ut når knærne synes. Hvis ikke blir beina bare to rette, kjedelige rør. Så kanskje hun skulle få et kort skjørt allikevel, denne gangen? Frode Øverli kommer tross alt unna med å tegne Turid-Laila.

Frk. Blips

2019-09-03 02:02:15

Frk. Blips

"HELT utenkelig er det vel ikke." Du tror en kvinnelig serietegner ville framstilt en ung advokat på denne måten? I don't think so! Du kan fort bli slått i hartkorn med kameramenn som filmer helt opp i rompa på håndballdamene og de gamle mannsgrisene som styrer toppidretten og insisterer på at kvinnelige strandvolleyballspillere skal konkurrere i bikini, om du ikke er bevisst på slike iøyenfallende detaljer. De fleste av Øverlis figurer er voldsomt karikerte, og Turid-Laila jobber i en bar, der dresskoden som regel er litt annerledes enn på et advokatkontor.

En god løsning her kunne vært å gi henne tight langbukse med ørliten sleng eller splitt nederst, i samme farge eller litt mørkere enn blazeren. Da ville hun vært klassisk, men ikke ufikst antrukket, og du hadde fått fram fasongen på beina uten at hun framstår avkledd.

Nils Petter Smeby

2019-09-03 10:47:01

Nils Petter Smeby

En langbukse hadde faktisk løst problemet, det skulle jeg ha tenkt på. Da går det an å skape struktur ved å legge inn litt folder i stoffet. Skal rette, og takk for tips.

Frk. Blips

2019-09-03 15:13:19

Frk. Blips

Eventuelt kunne du gitt deg selv alibi for shortsen ved å tre på henne en sykkelhjelm og bytte ut håndveska med en liten ryggsekk (stor nok til å kunne tenkes å romme et skjørt) og endre tekstsnutten "er avhengig av VY" til "innstilt buss".

Bli med i diskusjonen!

Logg inn for å leggja til din kommentar!