Hakkum tinghus

by Nils Petter Smeby

Denne skal i Advokatbladet. Forklaring: Sett at du vil anlegge sak mot noen, men ikke har råd til advokat. Da kan du søke om fri rettshjelp. Det betyr at Staten betaler advokaten din. Nå hevder advokatene at denne betalingen er så dårlig at det er umulig å bygge en god sak uten en mengde gratisarbeid, og at dette går på rettssikkerheten løs. Spesielt groteskt blir dette hvis motparten din er Staten, som selvsagt har ubegrenset med ressurser og gjerne stiller med et stjernelag av advokater.

Published 2017-12-21 12:51:35

4 comments

Ladder

2017-12-21 23:42:35

Ladder

Jaggu ble jeg nok en gang klokere av å lese denne serien!

Frk. Blips

2017-12-22 03:25:50

Frk. Blips

Kjempebra, drømmeruta ble virkelig flott! Denne stripa minner meg litt om ei Endorfin-stripe jeg laget om Norsk pasientskadeerstatning, der vi også har Staten vs menigmann og skjevt økonomisk styrkeforhold. Skal se om jeg finner igjen den og legge den ut.

oppned

2017-12-22 10:20:45

oppned

Når vi snakker om sola, sånn drømmerute tankeboble mens en karakter sover har jeg å laget.. Er ikke så lenge siden. Men jeg har ikke lastet den Stripa opp eller delt den noe plass siden det var noe jeg egentlig kan fremstilles misforstående. Men kanskje en dag skjer det... :) Temaet i den lille stripa jeg laget med sånn drømmetankeboble var noe jeg drømte om en natt. Jeg fikk ide til en stripe mens jeg sov. Jeg drømte sikkert det fordi jeg har laget mye tegneserie. Men man føler seg litt ''connected'' når man ser at andre å har tenkt noe ala samme ide (ikke tema i stripe, er jo helt ulike tegninger... Snakket bare om sånn drømmerute tankeboble) xD Synes det er gøy.

Nils Petter Smeby

2017-12-22 15:03:43

Nils Petter Smeby

Tusen takk for fine kommentarer, folkens. Og oppned: Ikke vær redd for å bruke drømme-tankebobler! Hvis du lager en litt myk kant rundt, og kanskje gjør fargene i bobla litt blekere enn resten av stripa, garanterer jeg at de aller fleste vil forstå at det er en drøm.

Join the discussion!

Log in to add your comment!