Hakkum

by Nils Petter Smeby

Published 2020-01-08 14:08:12

3 comments

Frk. Blips

2020-01-10 05:10:43

Frk. Blips

Denne ble tam. Null overraskelse her, avslutningen blir alt for opplagt. Det som ville overrasket, var om Stefan faktisk BRUKER boka! Forslag: Skjær bort typen til Candela i rute to og gjør om den ruta til en liten dialogrute: Candela: "Pappa har en tykk bok om tømring, kan vi få låne den? Kan aldri tenke meg at han bruker den selv." Anne: "Der tar du feil av din far, Candela!" Så kunne du avsluttet med en større rute der Anne tilføyer: "... Den boka er i daglig bruk." Og i bakgrunnen ser vi Stefan sitte i godstolen med bena på en skammel - som han har forhøyet ved å legge den tykke tømrerboka oppå skammelen?

Nils Petter Smeby

2020-01-10 10:10:12

Nils Petter Smeby

Tusen takk for grundig og konstruktiv kritikk. Poenget her er ikke at det skal være en veldig overraskende slutt. Noen ganger lager jeg striper som bare skal bringe historien videre, samtidig som leserne blir bedre kjent med hovedpersonene og deres daglige liv. Jeg ville vise hvordan Candela og Tollak sliter med å sette i stand småbruket, samtidig som Anne (med en mega-klønete ektemann) er litt på tuppa over hele situasjonen. Noen større omtegning orker jeg ikke, men kanskje det blir morsommere hvis jeg endrer dialogen: Anne foreslår at Stefan skal komme og hjelpe dem, noe de avslår i full panikk.

Frk. Blips

2020-01-10 11:48:16

Frk. Blips

Hvis serien bare trykkes ukentlig, blir det litt kjipt å avspise leserne med en så tam mellomstripe, så det beste hadde vært om du greide å sprite den litt opp uten mye merarbeid, ja. Vi må kunne anta at både Candela og Anne kjenner Stefan godt. Da virker det lite troverdig om de foreslår eller spør om noe i strid med hans personlighet. Hva om du bare klipper vekk det meste av vinduet i rute to for å gjøre plass til et svar fra Anne: C: "Pappa fikk en fin bok om tømring av onkel, han bruker den neppe selv?" Anne: "Jo, den er i daglig bruk!" Og så i tredjeruta bare skrive om teksten til å bli avslutningsreplikk fra Anne: "Som dørstopper."

Join the discussion!

Log in to add your comment!