Hakkum

by Nils Petter Smeby

Published 2019-08-21 13:14:23

5 comments

Frk. Blips

2019-08-23 16:38:15

Frk. Blips

De to første rutene er fint tegnet. I de to siste rutene opplever jeg dialogen som litt rar, sviktende samsvar mellom replikkene, type "god dag, mann, økseskaft". Det understreker kanskje bare sluttpoenget, men jeg tror likevel jeg ville omformulert replikkene i rute to så dialogen framstår mer naturlig. Om Anne kanskje heller kunne sagt: "Ventetiden er over!" Og Stefan: "Godt nytt?"

Nils Petter Smeby

2019-08-25 10:14:24

Nils Petter Smeby

Tusen takk for kommentar, Blips. Det er viktig å få tilbakemelding når noe ikke funker helt. Kanskje samspillet mellom Anne og Stefan blir for subtilt til at det egner seg for en enkel seriestripe? I rute 2 er Anne glad og ivrig etter å fortelle Stefan de gode nyhetene (som hun er sikker på at han sitter og venter på). Replikken hennes må antyde at hun har viktig informasjon, ellers vil ikke sisteruta gi mening. Stefan, på sin side, misforstår både replikken og ansiktsuttrykket hennes – han tror hun flørter og legger opp til et erotisk rollespill. Kanskje jeg skulle forandre ansiktsuttrykket hans?

Litt ekstra ironi: Hvis Stefan hadde vært litt mer våken, er det jo ikke utenkelig at de hadde "feiret" nyheten på en hyggelig måte.

Frk. Blips

2019-08-25 19:05:50

Frk. Blips

Jeg skjønte godt hva du prøvde å formidle her, men Annes replikk i rute to er etter min vurdering ikke formulert slik at det virker naturlig for Stefan å kunne misforstå i retning koffert. Når Anne sier at hun VET noe, indikerer ordbruken faktaopplysninger. Kunnskapsbasert informasjon, ikke et eller annet som hun i sitt eget hode har tenkt eller besluttet seg for eller har lyst til. Dermed framstår Stefans mistolkning her noe oppkonstruert. Om jeg fikk forklart meg bedre nå?

Frk. Blips

2019-08-26 04:59:03

Frk. Blips

Sorry, NÅ først skjønner jeg hva du mener: at Stefan i rute to tror at Anne allerede der har begynt å spille rollen sin! Da er det heller Stefans "forklarende" setninger som virker kunstige og mot sin hensikt her. Det hele ville faktisk blitt mer begripelig om du fjernet Stefans replikk i rute to og i rute tre bare lot ham si: - Da skal denne "forhørslederen" straks finne fram håndjernene!

Nils Petter Smeby

2019-08-26 08:44:29

Nils Petter Smeby

Nå skjønner jeg hva DU mener, og der har vi løsningen. Takk, Blips!

Join the discussion!

Log in to add your comment!