Hakkum

by Nils Petter Smeby

Published 2019-01-17 11:17:27

3 comments

Frk. Blips

2019-01-18 01:13:17

Frk. Blips

Innholdsmessig morsom stripe, og Anne ble fin, men du bør øve mer på å tegne katter. Her ble Pus nesten like rar som sist. Ørene står for høyt oppe på hodet, snutepartiet er for smalt og utstikkende (katter er nokså flate i fjeset), halsen for lang, og forlabbene i sisteruta må være stygt brukne pluss at Pus går bredskrevende og i passgang som en kamel. Du er da så flink til å tegne alskens andre dyr? Mistenker at du har tatt for lett på oppgaven. Hvileposituren (minus hals og hode) i førsteruta ble vel det eneste katteaktige her. Og fint at du har rufset pelsen litt så den ikke framstår helt glattslikket.

Jeg skrev at stripa innholdsmesig er morsom, men det spørs om du ikke burde omformulere litt. Katter kommer helst og overrekker mus, rotter eller småfugler, og slike går ikke i dvale, så vidt jeg vet. Kan du ikke bare sløyfe det utsagnet? F.eks. la Pus i rute to tenke "Det skulle jeg gjerne ..." og fullføre i siste rute: "... men finner så lite å fange vinters tid."

Nils Petter Smeby

2019-01-18 10:35:26

Nils Petter Smeby

Tusen takk for detaljert kommentar, frøken B. Vi får vel være enige om å være uenige her, for jeg liker kattas nye utseende. Som nevnt før, vil jeg bort fra den tradisjonelle Disney/serieblad-katta. Det hadde vært enklest for meg å fortsette å bruke den malen. Men jeg ville prøve å lage en litt mer realistisk figur som gjenspeiler katteslektens litt fjerne og fraværende tilstedeværelse.

Når DET er sagt, ser jeg jo at det er detaljer som bør korrigeres slik du påpeker, spesielt ørene. Det skal jeg fikse. Passgangen i sisteruta valgte jeg fordi jeg syntes det så morsomt ut at han gikk sånn, men her ser jeg også mulighet for forbedring.

Når det gjelder tenkeboblene til pus, ligger jo mye av vitsen i at leseren først tror at "på denne tiden" betyr "sent på kvelden", mens han i virkeligheten mener "feil tid på året". Jeg vil ikke gjøre poenget overtydelig, men er helt enig i at "ligger i dvale" er et dårlig eksempel. Hva med "fløyet til Syden"?

Frk. Blips

2019-01-19 03:55:19

Frk. Blips

Ja, nei, jeg etterspør ikke noe nusselig Disney-design, mente bare at det kan være en fordel om leserne ser hva slags dyr det skal forestille. Før Fenriss fikk fortenner og haledusk, var det jo mange som tok ham for å være hund. Ulven hans, derimot, er jo så flott, og Anne og familien fine menneskefigurer, så det hadde neppe skadet om Pus fikk likne på en katt.

Join the discussion!

Log in to add your comment!