Hakkum

by Nils Petter Smeby

Published 2018-10-12 10:51:03

3 comments

Frk. Blips

2018-10-13 17:10:40

Frk. Blips

For oss som er ansiktsblinde, er ikke dette en helt utenkelig situasjon. Og her ser sannelig kråka di ut som ei kråke også!

Noen ganger plasserer du figurene i uheldige vinkler, kan hende av plasshensyn, men det ser ikke bra ut og bør kunne unngås med bedre planlegging av bildene. Midtruta her er et typisk eksempel: prestemora står vendt mot venstre sidelinje og henvender seg kanskje til en eller annen gud utenfor bildet? Mens Fenriss omfavner dattera hennes i bakgrunnen, i en annen retning enn mora står vendt. Enkleste løsning her hadde vel vært å vise også Fenriss og den brystfagre fra siden, og heller beskåret første og siste rute om du trengte mer plass i rute to. Du trenger ikke være så redd for å beskjære figurer, vi hadde ikke behøvd å se hele bakparten av fenriss i førsteruta, og i sisteruta kunne du flyttet ham nærmere kråka og krympet den ruta.

Nils Petter Smeby

2018-10-14 11:16:20

Nils Petter Smeby

Tusen takk for særdeles matnyttig kommentar, Blips. Og du har helt rett. Jeg vil gjerne ha figurene så store og tydelige som mulig, samtidig som hele stripa skal presses inn på 22 x 5,3 cm i avisa. Da blir det mye justering, og jeg er ofte ikke påpasselig nok med layouten. I dette tilfellet har jeg to løsninger i tillegg til din: Jeg kan tegne prestemora mer bakfra i midtruta, men da ser vi henne bare bakfra i begge rutene. En enklere løsning er å gjøre henne mindre, slik at alle figurene befinner seg omtrent like langt fra leseren. Da vil hun se rett på Fenriss og dattera. Siden jeg HATER å tegne ting om igjen, blir det vel denne løsningen jeg går for.

Ingjerd Hansen Juvik

2018-10-15 12:48:58

Ingjerd Hansen Juvik

Jeg forsto den ikke før nå, haha! Så treg er jeg. Men jeg ble litt forvirret av korset, trodde at det hadde betydning .. Kråka er suveren!

Join the discussion!

Log in to add your comment!