Hakkum

by Nils Petter Smeby

Published 2017-10-15 12:57:44

4 comments

Frk. Blips

2017-10-16 07:30:29

Frk. Blips

Jeg liker ideen, men stripa strander på dårlige valg av dyr. For det første hadde det fungert atskillig bedre med bjørn enn ulv, med tanke på at Fenriss faktisk holder ulv som husdyr. For det andre likner kråka di fint lite på ei kråke. Jeg ble totalt forvirret av at denne sangfuglaktige søtnosen liksom skulle være åtselfugl. Kråker er grå og svarte og har gråsvart nebb og ditto bein og ser gjerne litt lurvete ut. For det tredje: Står det virkelig i fugleleksikon at kråka er en åtselfugl? Nei, vel? Er ikke kråkefugler altetere? At altetere også kan forsyne seg av kadavre, kvalifiserer neppe til å kalles åtselfugl. Bare så du ikke sprer vranglære. Her tror jeg du blir nødt til å hoste opp en gribb. En fremmed art fra eller til i Hakkums fauna ...

Frk. Blips

2017-10-16 09:04:20

Frk. Blips

... Eller du kan beholde kråka og omformulere "åtselfugl" til noe mindre kategorisk, replikkforslag: "Sa en som gjerne spiser åtsel!" Forutsatt at du får fuglen til å likne på ei kråke.

Nils Petter Smeby

2017-10-16 10:36:09

Nils Petter Smeby

Blips: Jeg bor i en by som har ei kråke i byvåpenet, så jeg har jo litt greie på arten. Kråker har grå kropp mens hode, vinger og hale er sorte. Jeg har sett kråker spise på roadkill, og hvis du googler "kråke" og "åtselfugl", får du mange treff.

Når DET er sagt, er jeg helt enig i at det hadde blitt morsommere hvis kråka hadde sett mer rufsete ut. Men ikke mer realistisk. Dette er Hakkum tross alt, og Fenriss ligner like lite på en kanin som Donald ligner på en and. Og så tenkte jeg at poenget i en stripe av denne typen bør jo være så enkelt og tydelig som mulig. Så kanskje din idé med en gribb ikke er så dum? Da kunne jeg droppe rute 2 helt, og endre Fenriss' replikk i sisteruta til "Og jeg skulle liksom stole på DEG?".

Jeg synes disse detalj-diskusjonene er interessante. Håper andre også kan ha nytte av dem.

Join the discussion!

Log in to add your comment!