Miss me

by Gunnhild Gulrot

Published 2018-05-09 23:09:45

5 comments

Frk. Blips

2018-05-10 23:32:19

Frk. Blips

Fine, friske farger her, men jeg er uenig i at plastpakkete gulrøtter inntil videre er bra. Gulrøtter holder seg bedre om de ikke blir vasket og plastpakket, men heller selges med åkerlorten på i løs vekt fra trekasser. Som de tidligere har gjort i en av mine nærbutikker.

hunsomskiftabrukernavn1

2018-05-12 13:45:02

hunsomskiftabrukernavn1

Det visste ikke jeg noe om og jeg kan sikkert misforstå lett eller feiltolkr, får all info fra tv.

Men sånne trekasser hadde jo tatt enormt mye plass å frakte og muligens eksportere som der igjen fører til økt co2, pluss hva gjør man med en sånn kasse etterpå? Blir jo vanskelig å resirkulere, så da er man like langt og det er jo en produksjon av sånne kasser å... Og ikke sikkert alle er villig og har tid til å gi den tilbake til butikk eller nor spesialavfall, eller bruke igjen, o.l.

De gjorde det kanskje tidligere, men virker veldig tungvindt når alt skal fraktes, og trekasser resirkuleres ikke lett i en vanlig husholding. Man skal jo ikke gå bakover i tid heller. Stemmer heller for mer miljøvennlig poser som ikke lages av olje da.

Frk. Blips

2018-05-12 16:00:26

Frk. Blips

Nærbutikken hadde en og samme trekasse stående i butikken i årevis, nærmest en liten binge som det ble fylt gulrøtter i. Gulrøtter som ikke er vasket, kan jo fraktes i kraftige papirsekker, som potetsekker. Uskikken med vaskete og plastpakkete gulrøtter skyldes at mange forbrukere er for late til å vaske gulrøtter (og poteter) selv, så ferdigvaskete grønnsaker er lettere å selge. Men vasking og plastpakking er ikke bra verken for potet eller rotgrønnsaker.

hunsomskiftabrukernavn1

2018-05-15 12:35:28

hunsomskiftabrukernavn1

Å, var det EN trekasse? Jeg trodde det var mange så tok kundene det med seg hjem xD Men ja, er enig med det at det ikke er nødvendig å vaske grønnsaker. Er jo faktisk b12 vitaminet allerede på grønnsaker før de blir vasket, blant annet brokkoli vet jeg.

Jeg visste ikke årsaken til hvorfor de har begynt med plastpakkete grønnsaker. Burde kanskje heller bare holde kjeft, istedet for å åpne munnen når jeg bare vet en liten brøkdel, som denne stripa ble.

Gulrøtter er jo ikke helt som poteter da. Hvis gulrøtter bare ligger åpenlyst og ikke har god nok embalasje vil de bli sånn myke og ikke se så delikat ut. :/ men nå er kanskje jeg litt ung og har ikke så mye kunnskap om akkurat dette og at det kanskje er best uten plast. Du er sikkert eldre og har mer erfaring fra "gamle dager":) Jeg vet ikke om noe annet enn plast, så beklager... jeg er plast-generasjonen xD

Frk. Blips

2018-05-17 02:00:31

Frk. Blips

Sant, jeg er middelaldrende og dessuten oppvokst i et jordbruksdistrikt. Men dette er faktisk ingen historie fra gamle dager, en av nærbutikkene våre hadde kasse med uvasket gulrot i løs vekt stående helt til i forfjor. Og da snakker vi ikke om en rar liten nærbutikk, men en stor og moderne Coop Extra:-) Mulig de gjeninnfører praksisen til sommeren, når de kan få leveranser fra lokale bønder, det hadde vært å håpe. Hvis gulrøttene ikke blir vasket, men får ligge med åkerlorten på og relativt mørkt og kjølig, holder de seg ferske og fine lenge mye lenger enn om de blir vasket og plastpakket. Og nå er jo dagligvarebutikkene blitt flinke til å holde ganske lav innetemperatur til beste for matvarene.

Join the discussion!

Log in to add your comment!