Fishy Business

by Gunnar Kvifte

Matsya argentea. Dette er den siste sida på ein stund; nye striper dukkar opp når eg minst ventar det.

Published 2007-11-22 00:00:00

20 comments

Frk. Blips

2007-11-22 00:31:01

Frk. Blips

Dette syntes jeg var en lang, kjedelig dialog. Men så ble det heldigvis litt å smile av i sisteruta. Likevel din tammeste hittil. Fine fisker, da.

Loki

2007-11-22 05:20:59

Loki

Kjedeleg? Eg elskar dialogen her, eg må halde meg hardt i tømme for å ikkje gi åttere i rein refleks. Meget sterk sjuer!

Zebula77

2007-11-22 09:59:43

Zebula77

Ja, synes også den var litt tam. Når poenget omsider kom, skapte det ingen stor reaksjon hos meg, desverre. 5.

Deloty

2007-11-22 19:27:07

Deloty

Jeg synes dialogen var grei nok.

Hm, fiskenavnet minner meg om noe.....Åja! Den første av Vishnus 10 avatarer i hinduismen er fisken Matsya. Lurer på om den advarte menneskeheten mot en stor flodbølge eller noe sånt.

Okey, hadde ikke allverdens med saken å gjøre, men det kan jo tenkes at noen var interressert.

inkwell182@gmail.com

2007-11-22 19:29:23

inkwell182@gmail.com

"rute" 1
fisk: kjære... jeg har tenkt litt...

helt identisk fisk speilvendt: hva er det du har tenkt på da?

"rute" 2
fisk: jeg syns denne serien stinker og suger...

helt identisk fisk speilvendt: au. au. nå såret du følelsene mine.

"rute" 3
fisk: la meg moderere meg litt... jeg trakk riktignok nesten på smilebåndet av side 12 og 13, men bare nesten.

helt identisk fisk speilvendt: jeg er fortsatt litt lei meg...

"rute" 4
(ingen dialog)

"rute" 5
helt identisk fisk speilvendt: det som såra meg var at kritikken ikke var konstruktiv på noen måte... hva mener du med "stinker og suger"

"rute" 7
(ingen dialog)

"rute" 8
fisk: det var ikke meningen at du skulle bli såret. jeg skal gjøre et forsøk på litt mer saklig begrunnelse av hvorfor JEG syns dette

helt identisk fisk speilvendt: så snilt av deg

"rute" 9
fisk: det er på en måte 3 standarder for humorserier... stripe, søndagsside og helside. denne er hverken fugl eller fisk...

helt identisk fisk speilvendt: forsøker du være morsom på bekostning av min fysiognomi?

"rute" 10
fisk: egentlig ikke. det jeg mener er at det som kan gjøre tegneserier til kunst er hvor elegant en "brekker ned" en ide til å passe inn i en av kategoriene jeg nevnte ovenfor.

"rute" 11:
fisk: dessuten syns jeg tegningene er såpass lite spennende og varierte til at det sømmer seg å gi dem så mye plass. du kunne uten problem presset denne ideen inn på en helside, og med litt eleganse kunne den og blitt en søndagsside... hadde du klart det ville det døyvet litt av transmaken.

helt identisk fisk speilvendt: når du sier det så. takk for konstruktiv kritikk.

"rute" 12:
fisk: bare hyggelig

"rute 13"
(ingen dialog eller variasjon i grafisk uttrykk "whatsoever")

"rute" 14:
fisk: jeg hater paintserier... men dette er værre. det er ikke engang en TEGNEserie, det er en klippe og lime og taste- serie! måtte du bli tatt av en tråler!

helt identisk fisk speilvendt: den der var under beltestedet

"rute" 15:
fisk: du har ikke belte

helt identisk fisk speilvendt: det var et godt poeng.

"rute" 16:
begge fiskene: hahahahahahaha

Gunnar

2007-11-22 22:09:16

Gunnar

Det der var faktisk litt på kornet; hadde du skrive dialogen på oppstylta og overpompøst nynorsk og lagt til bilete av fisk med tåpelege ansiktsuttrykk kunne det vorte ein finfin gjestestripe.

"Fishy business" er eit resultat av overtrøytt overmot; inspirert av Wondermark og Sophus' verden sette eg meg ned og tok til å copy-paste'a obskure fiskeslag for å skriva teite dialogar til dei. I løpet av den påfølgjande veka fekk eg samla saman ganske mange sider som i det minste var til å humra av. Her har eg brukt ingrediensar som dårlege ordspel, høgttravande og medvite unaturlege replikkar, lågt tempo, små faglege referansar og generelt fjas; alt saman ting eg likar særs godt sjølv.

I eit nytt anfall av overtrøytt overmot tok eg til å leggja ut sidene her. Kritikken eg fekk var for ein stor del overraskande positiv; og det attpåtil frå folk som i stor grad veit kva dei driv med. Dette førte diverre til at eg kjende eit press på meg til å laga fleire striper med like stor underhaldningsverdi; noko som etter kvart vart vanskelegare og vanskelegare. Når eg prøvar å ta omsyn til lesarane mine, vert ikkje ting like morosame, visar det seg. Nye sider har ikkje passert kvalitetsfilteret eg får når eg er medviten på at det eg skriv skal lesast av andre menneske; eg tenkjer "dette er kanskje bra nok for meg sjølv, men for ålment skode heldt det ikkje mål".

Dette er såleis siste sida på lenge. Det neste som kjem av meg her vert mest sannsynleg eit handteikna stykke teikneserie; eg må berre få fiksa i gong ein skannar og eit greitt biletehandsamingsprogram.

Elles takk til Deloty for ein heftig funfact.

Are

2007-11-22 23:48:09

Are

Gunnar: Lukke til med blyanten. Gå på med friskt mot! Men om du føler at den entusiasmen som var her i starten er på dalende gufs, så har vi nok vært lite flinke til å formidle hva vi mener. For min egen del har du nok rett i at det oppstod et visst forventningsnivå som hevet lista nokså høyt, men dette er fortsatt noe du burde anerkjenne som det komplimentet det er. :)

Jeg synes du burde fortsette, så lenge du fortsatt kan ha glede av det selv - for det har ihvertfall jeg, og åpenbart flere med meg.

Les_ har tydeligvis fulgt godt med, men om ikke den omstendelige oppramsinga hans også for en stor del er ment som et kompliment (noe jeg egentlig tar for gitt at den er), så ville den faktisk være ganske pinlig. At fiskene tar plass på dagens-oversikten kan alle leve med, og mange like.

Glem presset, og gi heller deg selv mere tid til hver stripe. Ikke undervurder deg selv, og hør på skrytet minst like mye som den velmente kritikken.

Loki

2007-11-23 02:07:36

Loki

Om du ler av det sjølv, Gunnar, så er i alle fall eg interessert i å lese det... erfaring tilseier at me har ein del til felles på humorfeltet. Så kom gjerne med meir. Alt treng ikkje vere strålende. ;)


"Her har eg brukt ingrediensar som dårlege ordspel, høgttravande og medvite unaturlege replikkar, lågt tempo, små faglege referansar og generelt fjas; alt saman ting eg likar særs godt sjølv."
Er det noko som er meir morosamt enn medvitent unaturlege replikkar, dårlege ordspel, små faglege referansar og generelt fjas, då? :O

Frk. Blips

2007-11-23 03:23:08

Frk. Blips

Skulle gjerne plusset på et ekstrapoeng for Delotys faktakommentar. Og sett les_inkwells manus i virkelig versjon. Gleder meg til du inntar banen igjen med nytt materiale, Gunnar!

inkwell182@gmail.com

2007-11-23 17:10:39

inkwell182@gmail.com

"store fiskar et dei små" (radiohead omsett til nynorsk)

are: syns kommentaren min ble ganske snerten jeg... i alle fall ikke pinlig.

ja, og forresten:
"men nå har jeg blitt stor og slem,
nå er det jeg som spiser dem...
fadderullandei fadderullandei fadderullan dullan dei"

Loki

2007-11-23 22:16:20

Loki

Fanmanuset ditt var ok nok, men det var rimeleg tydeleg (og då tenkjer eg ikkje på bokmålen) at det ikkje var laga av Gunnar, ein del av utforminga av vitsane skaut litt på sida av stilen hans og kom ut som litt flate og kjedelege. Men alt i alt ikkje ein dårleg jobb. Får lyst til å lage fanstripe sjølv, jo...

Are

2007-11-23 23:54:09

Are

Les_Inkwell: Synonymordboka sier: snerten - fiks, kjekk, smart, sveisen... litt lang kanskje - men ja, ok da! ;-) hehe... Jeg tok jo et kraftig forbehold.

Mest fordi noen av karakteristikkene virket litt vel kategoriske og syrlige til å komme fra en fisk uten en personlig agenda tok jeg muligens etpar av dem litt for bokstavelig. Dialogen var ganske flink til å rose seg selv for kritikken.

Helheten syns jeg i form var nokså treffsikker, altså bortsett fra den delen som kunne liknet på "rettferdig harme mot denne styggedommen på vegne av tegneserien som kunstart", som ble litt uspiselig for meg.

Kjør på med en tegnet versjon! :) Er det nå noen skal følge opp med "hvis en til slutt skal spise meg så håper jeg at det blir..."? Skip ohoi

inkwell182@gmail.com

2007-11-24 12:51:49

inkwell182@gmail.com

er ikke uenig i at gunnar skal få lov til å lage serier akkurat slik han selv vil. kunne valgt å gjøre kommentaren litt mindre overlegen - men ble inspirert. essensen i kommentaren var egentligt at serien har "grei" ide, og et visst "potensial"... om noe gjøres med komposisjonen
legg merke til at jeg avstår fra å stemme, for ikke å trekke ned snittet hans. med andre ord: jeg respekterer at vi har ulik smak...
dere skal også få lov til å tolke grettenheten som at jeg er sur fordi jeg har valgt en uhensiktsmessig tungvindt og langsom teknikk for å lage serier...

og når vi først er inne på Egner:
"hvis alle bare var som meg, så ville alt vert bra..." XD

d0rkyf0rk

2007-11-25 20:03:35

d0rkyf0rk

Jeg har hørt rykter om at du skal ta en pause? Det er vel ikke pga kritikken?
Jeg må si at jeg ikke har vært lenge på denne siden, men i de gangene jeg er innom her har jeg merket at alle må stikke nesa si oppi alt, isstedet for å bare ta ting som de er! Dere har slik en trang for å pirke og pirke på ABSOLUTT ALT dere kommer over. Herregud, folka - det er tegneserier. Om en kar har brukt paint, så har han likevel brukt energi og fantasi på det, og han lagde det på sin måte!0 Han vil sikkert bare lage en enkel tegneserie, og det skal han få lov til.
Dere TRENGER ikke fortelle at det var slurvete og blabla. Han vet det sikkert veldig godt selv, at de ikke ser ut som de tegneseriene her som er brukt myyye mer tid og krefter på.
Jeg digger fishy business.
Man bare ta tegningene som de er, prøv bare å se helheten og ikke heng dere opp i alt, bare fordi dere alle mener dere har greier på streker og farger.

Frk. Blips

2007-11-25 20:31:46

Frk. Blips

"Kritikken"? Det er faktisk ytterst få serier som har fått så god mottakelse som Fishy Business har opplevd her på nettserier. I løpet av seriens korte levetid har hele ti av oss lagt den blant våre favoritter. Mye av poenget med dette nettstedet er nettopp å kritisere hverandres verk, kommentere, pirke og gi tilbakemeldinger, for på den måten hjelpe hverandre til å forbedre seriene våre. Og Gunnar har tydeligvis ikke blitt skremt, i og med at han akter seg tilbake med ny serie. Heldigvis. Jeg gleder meg!

Gnomulfen

2008-03-10 15:48:48

Gnomulfen

Gunnar har lovd å koma med ei gjestestripe til "Klassisk Hærverk" det kan bli spanande. Spørsmålet er då om eg skal ta meg i nakken og gi dykk ei gjestestripe i "Fishy Buisness". Tankar mottas med takking og neiing; nett som på juletrefesten i hine hårde dar.

Frk. Blips

2008-03-10 15:59:18

Frk. Blips

Ja! Gjerne et gjensyn med Fishy Business, ta utfordringen!

Are

2008-03-10 18:42:08

Are

Rungende ja herfra også. :-D

HerrBarium

2008-03-10 23:34:50

HerrBarium

Herfra også. Kanskje det vil inspirere Gunnar selv til å fabrikkere mer fiskesnakk?

Liam

2016-04-14 18:41:27

Get ready for a mouth-watering trip to the 90’s with this Retro Ejuice from Vampire Vape

See their brand new vaping website today.

Join the discussion!

Log in to add your comment!