Evelyn & CO

by oppned

https://tapas.io/episode/757578

Published 2017-07-11 15:09:03

4 comments

Abbor

2017-07-11 22:35:13

Abbor

Er ikke øl vanlig mat? :)

Frk. Blips

2017-07-12 21:30:44

Frk. Blips

Både røyk, alkohol og sjokolade kan en i og for seg også bli fysisk avhengig av. Men det blir en annen sak.

oppned

2017-07-20 12:34:56

oppned

Mange drikker også øl (alkohol) for å fylle igjen et tomrom, f.eks. i helga.. fordi da slipper dem på kjenne på en vond ensomhetsfølelse. Når helga springer inn så har de fleste fri fra jobben sin og når de har fri vet de ikke helt hva de skal gjøre. Da gjør de fleste som sånn de sikkert ble lært opp i ungdomsstiden sin da de fleste den gang hadde sikkert var på helgefester og drakk masse alkohol i helgene.

Selv mener jeg det er lurt å holde seg helt unna, fordi hvis man er vandt med å ta en øl til maten i f.eks. spesielle anlendinger, eller en helg, fredagskveld eller noe med en kompis eller lignende... hva når livssituasjonen da blir litt forandret... og disse vanene ikke blir som før. Da sitter man der alene og ikke helt vet hva man skal gjøre, og da går man sikkert på vinmonopolet og stiller seg i køen utenfor for å vente til det åpner, sånn at man kan sitte hjemme i leiligheten å drikke for seg selv, sånn at man blir full helt alene. Man blir som slaver av ølflaska, og har ikke lært å gjøre noe annet enn å drikke øl....!

Finnes også mange negative effekter av alkohol: http://www.stylecraze.com/articles/side-effects-of-drinking-beer/#gref

Nå spiser jo selv jeg sjokolade og sånt godteri/snacks innimellom å :) Sjokolade er jo en bedre avhengighet da, enn alkohol/røyk/snus som bare gjør deg kvalm, dårlig lunge, osv. Denne var forresten ikke ment at man trenger å slutte med alt i emosjonell sult ruta...det er jo greit å unne seg noe i den ruta en gang i blant, men hvis det blir til at noe av det i nederste ruta blir til en fysisk avhengighet, så er det jo fordi emosjonell sult overskygger fysisk sult (sunn mat, ++) som der igjen kan føre til overspisning (fordi du spiser mer med følelsene, fylle igjen tomrommet, godteri og sånt blir som en erstatning for manglende venner/familie/nettverk/omsorg, man spiser sånt fordi man sikkert ikke føler seg sett og hørt, verdiløs, en slags trøstemedisin...).Man slutter å spise sunt, og heller lever på søppelmat og snacks (f.eks. ha potetgull til middag).

Men det er ikke så rart at mange er i emosjonell sult ruta og sikkert ender opp med å erstatte vanlig sunn mat med "søppel", fordi slik samfunnet er i dag har mange jobber som sikkert gir dem lite glede. De jobber bare fordi de må ha nok penger til husleie, regninger og sånt. Som jo er forståelig, fordi det er jo sånn samfunnet er nå. Har man ikke penger, så kan man heller ikke kjøpe noe, f.eks. mat som alle må ha, klær og heller ikke bo i et hus/leilighet. Man blir rett og slett nødt til å leve på andres midler.

Grusart

2017-07-25 12:55:22

Grusart

I går så jeg ei måke som slukte en spurv. det var en dramatisk og morbid hendelse. Tror du måka var emosjonell?

Join the discussion!

Log in to add your comment!