Bibelen

by The Human League

Luk 1 og Luk 2. I julefredens navn må det legges til at det er opp til leseren om bilde to, som er løst basert på Luk 1, 35, skal tolkes direkte eller figurativt. Originalteksten er uklar på hvordan Jesus egentlig ble unnfanget, så da forbeholder jeg meg retten til å være det også.

Med dette tar Bibelen en pause, takk til alle som har kommet med trivelige og/eller konstruktive kommentarer og god jul.

Published 2008-12-24 00:00:00

4 comments

Jorunn

2008-12-24 13:21:42

Jorunn

Eg laga ein gong ein serie der ein engel kom ned til Maria, og i neste rute drog han, og då var Maria gravid. Dette var basert på kunsthistoriske målerier frå 1600-talet. Likevel fekk bladet serien kom på trykk i hatbrev frå ein kristenfundamentalist. Så pass deg, dei kjem sikkert og bryt seg inn med øks i natt.

Frk. Blips

2008-12-25 16:12:18

Frk. Blips

Haha, i likhet med Jorunn har jeg hatt sterke mistanker til Gabriel, men din versjon i rute to er gulle god :-D

Dan-Raoul

2009-01-17 18:15:00

Dan-Raoul

Da har jeg lest alle dine foreløpige striper(#24), og kan ikke si annet enn at dette er min type humor! Såvidt jeg ser det, religionskritisk til de grader, med en del grov humor. og i god, gammel XKCD-stil! Gøy lesing =D

Og forøvrig den beste gjennomgangen av bibelen(om enn ikke den mest nøye/inngående) jeg har lest, med referanser med lenker og kappittelnummer og alt ^^ fått denne inn i noe blad/avis? (Ser forresten ikke hva noen skulle ha å si imot denne serien her. Den illustrer bare flere poeng som har blitt skrevet i bibelen, samt litt kunstnerisk frihet i tillegg)

Og kjekk liten copyright-ting nederst på siden, som du selv kommenterte =P

The Human League

2009-02-21 14:30:35

The Human League

Det var en meget trivelig kommentar som jeg ikke så før nå. XKCD er én inspirasjonskilde, selvsagt, i tillegg til originalteksten, Umbraco og The Brick Testament. Blad/avis? Nei, det ville jeg ikke våge.

Nei, denne serien er ikke så veldig kontroversiell. Men jeg la inn en liten disclaimer på denne sida fordi jeg ble grepet av et anfall av forsoning, siden det var jul, og fordi jeg vil opprettholde et visst skille mellom hva som er hentet rett fra boka og hva som er tolkninger av den.

Join the discussion!

Log in to add your comment!