Alice i zombieapokalypse

by Selparda

Published 2018-06-24 07:04:11

3 comments

Nils Petter Smeby

2018-06-27 09:25:12

Nils Petter Smeby

Jeg tror det hadde vært lurt om du hadde lagt ut én side hver dag, i stedet for alt samtidig. Jeg begynte å lese serien, men ble litt forvirret av at sidene kom i motsatt rekkefølge. Jeg bestemte meg for å lese serien senere, og så glemte jeg det.

Men nå har jeg lest den: God idé å lage en horror/zombie-versjon av Alice, en av mine favoritter blant Disneys klassiske tegnefilmer. Jeg liker den kullstift-lignende tegnestilen som gir litt assosiasjoner til John Tenniels illustrasjoner i originalboka. Men du bør øve deg på å tegne hender, de trekker ned helhetsinntrykket i tegninger som ellers er fine og dynamiske. Jeg ser tydelige referanser, både i replikker og tegninger, til Disney-versjonen, og kanskje også litt til Tim Burtons nyskapning fra 2010. Morsomt!

Det hadde sikkert blitt en kjempejobb, men det hadde vært veldig kult med litt duse pastellfarger på sidene, for eksempel brune og blodrøde sjatteringer i zombieland og lette, sommerlige kulører på oversiden av kaninhullet.

Når det gjelder historien: Alice's angst og fortvilelse kommer fint fram. Men jeg synes kanskje handlingen bærer litt for mye preg av at ting skjer MED henne, ting som hun tvinges til å reagere på. Det hadde vært fint om hun selv tok initiativet noe ganger. Det hadde gitt mer innlevelse for leserne. Dette var for øvrig en svakhet ved Disney-filmen også. Men slutten var kjempefin, den så jeg ikke komme.

Selparda

2018-07-06 14:58:59

Selparda

Tusen takk for velskreven kommentar Nils :)Det er kjeeempegøy å få sånne kommentarer! Det kunne nok vært lurt å legge ut en og en side ja, jeg visste ikke at noen kom til å følge serien mens jeg la den ut, så jeg bare la ut alt. Det er veldig hyggelig at du ville lese den :D

Jeg har ikke tenkt på at det ligner på tegningene til John Tenniel. Gøy å høre at det ligner på kullstift, for jeg tegnet det bare med vanlig gråblyant og gjorde strekene mørkere på dataen :) Jeg får øve litt mer på å tegne hender eller tegne hendene mer nøyaktige nestegang.

Fargelegging er mye jobb, jeg hadde tenkt til å fargelegge hele, men etterhvert ble det så mange sider, så jeg tenkte å bare fargelegge første og siste side, men nå har jeg mest lyst til å starte på noen nye tegneserier enn å fortsette med denne. Bra fargeforslag, kan hende jeg fargelegger litt en gang, eller aldri, hvem vet.

Det er litt vanskelig å komme på ting Alice kunne ta intiativ til selv i historien, har du noen forslag til hva hun kunne gjort? :) Så gøy at du likte slutten, da blir jeg glad *u*

Nils Petter Smeby

2018-07-09 15:22:17

Nils Petter Smeby

Da jeg gikk på skriveskolen, lærte vi et knep: Sørg for at hovedpersonen må foreta et vanskelig valg. Jo mer smertefullt valget er, jo bedre. Det øker spenningen, samtidig som vi lærer noe om hvordan hovedpersonen er som menneske. Så ... kanskje Alice finner en hemmelig utgang fra zombieland, men hun er nødt til å ofre Hattemakeren hvis hun skal bruke den. Hva gjør hun? La oss si at hun velger å spare vennen, og at de i stedet finner en utgang sammen (som i den opprinnelige historien). Da blir slutten enda mer ubehagelig.

Join the discussion!

Log in to add your comment!